«Κόκκινη γραμμή η σωτηρία της χώρας»

«Αποφασισμένος για τη σωτηρία της χώρας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις για το 4ετές πρόγραμμα της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζει ότι η συζήτηση με τους εταίρους «δεν είναι εύκολη» για τον τρόπο χρηματοδότησης της οικονομίας το 2012 και τονίζει πως «όταν το στοίχημα
είναι να.....
σώσουμε τη χώρα, η μοναδική κόκκινη γραμμή είναι αυτή».

Διαμηνύει προς το εξωτερικό ότι «δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να υποδεικνύει εκλογές» και σημειώνει ότι έχει αποδείξει πως δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, ούτε ζητά «άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «σοβαρή και συστηματική διαπραγμάτευση», που έχει ως στόχο όχι μόνο τη μείωση του ελλείμματος, αλλά την επιβίωση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η αναδιάρθρωση είναι εκτός συζήτησης», ενώ στην ερώτηση περί «αναδιάταξης του χρέους» σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν μπαίνει σε δημόσια σεναριολογία».

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα το μεσημέρι, αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις και το «πακέτο» δεν πρόκειται να κλείσει στο σύνολό του, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την «τρόϊκα» δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από την Τετάρτη, οπότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, θα γίνουν οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα