Καταστροφικός ο Αύγουστος για τις αγορές του κόσμου!

Στα χρηματιστήρια του κόσμου σημειώθηκε μεγάλη πτώση των δειχτών. Και στην Ασία, και στην Ευρώπη, και στις ΗΠΑ επικρατεί πανικός και φυγή επενδυτών.

Την Πέμπτη τα χρηματιστήρια της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας επέδειξαν σημαντική μείωση των τιμών των μετοχών. Στις ΗΠΑ η τιμή τους έπεσε στο.....
μίνιμουμ του 2008.

Ο βραζιλιανός δείχτης Bovespa έπεσε σχεδόν κατά 6%. Το
Χρηματιστήριο του Τόκιο αμέσως μετά το άνοιγμα έχασε περίπου 5% από το δείχτη NIKKEI.

Στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ οι επενδυτές απαλλάσσονται βεβιασμένα από τις μετοχές. Παρόμοια τάση σημειώθηκε στα ρωσικά χρηματιστήρια MMVB και RTS. Το θέμα συνεχίζει ο Διευθυντής του Τμήματος αναλυτικών πληροφοριών του πρακτορείου RBΚ Αλεξάντρ Γιάκοβλεφ στη "Φωνή της Ρωσίας".

Αυτή η οδυνηρή κατάρρευση οφείλεται σε μιά σειρά παράγοντες. Πρώτον, ας μη ξεχνούμε ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες σε αρκετά νευρική κατάσταση βρίσκονταν όλα ανεξαίρετα τα χρηματιστήρια του κόσμου. Αυτό οφειλόταν στη συζήτηση της εν δυνάμει χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

Kαι παρόλο που επί του παρόντος αυτή η ιστορία διευθετήθηκε αισίως, παραμένουν ακόμα αρκετά προβλήματα, τα οποία πιέζουν τα χρηματιστήρια, όπως φαίνεται, οι επενδυτές τελικά δεν άντεξαν και έκριναν ότι σήμερα η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι και πολύ καλή. Και είδαμε ολόκληρο κύμα πωλήσεων.

Η κατάσταση πραγματικά απέχει πολύ από την ιδανική. Η κρίση χρέους στην Ευρώπη, οι ασαφείς προοπτικές στη χρηματιστική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, η μείωση της κατανάλωσης σε όλο τον κόσμο – όλα αυτά τα προβλήματα ανησυχούν τους επενδυτές.

Γι΄αυτό προτιμούν να μη ρισκάρουν και να απαλλαγούν από τις μετοχές, το μέλλον των οποίων είναι ασαφές. Πάντως, τον τελευταίο καιρό οι μέτοχοι τα κατάφεραν να βγάλουν αρκετά κέρδη, θεωρεί ο Αλεξάντρ Γιάκοβλεφ:

Τον τελευταίο καιρό οι δείχτες των Χρηματιστηρίων ανέβαιναν. Αρκετά καλή άνοδο επέδειξαν οι αμερικανικοί δείχτες S&P και Dow Jones. Το πετρέλαιο έφτασε στο υψηλότερο σημείο της περιόδου μετά την κρίση. Γενικά, το τελευταίο έτος ήταν πολύ επιτυχές για τους επενδυτές που πόνταραν σε αύξηση.

Πάντως, οι δυνατότητες ασφαλούς για την παγκόσμια οικονομία πτώσης των δειχτών των Χρηματιστηρίων και των αγορών πρώτων υλών ακόμα δεν εξαντλήθηκαν.

Πιθανόν, η τάση μείωσης για ακόμα κάποια περίοδο θα συνεχιστεί. Εφόσον οι βασικές αιτίες – τα προβλήματα χρέους πολλών κορυφαίων χωρών – είναι αδύνατο να επιλυθούν γρήγορα. Συνεπώς δεν μπορεί να αναμένεται ούτε ηρεμία των επενδυτών στο προσεχές μέλλον.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα