Καταλληλότερος πρωθυπουργός... ο κανένας

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, καταλληλότερο πρωθυπουργό τον... κανένα και τον ΛΑΟΣ εκτός Βουλής δίνει το «Βαρόμετρο» της Public Issue για την Καθημερινή. Η Νέα Δημοκρατία
προηγείται επτά μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι δεύτερο κόμμα και στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,5% με το ΠΑΣΟΚ στο 15,5%.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5% και η....
Δημοκρατική Αριστερά 12%.

Έκπληξη το ποσοστό που δίνει το Βαρόμετρο στον ΛΑΟΣ, που μένει κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό μόλις 2%. Υψηλό ποσοστό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που συγκεντώνουν 8,5% και τη Χρυσή Αυγή με 5%. Στο 3% οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ενώ κάτω από το όριο για την είσοδο στη Βουλή μένουν ακόμα το Άρμα Πολιτών και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αυθόρμητη αναφορά) πρώτος είναι ο «κανένας» με 34%. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 18% ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 3% και ο Φώτης Κουβέλης με 2%.

Όσον αφορά στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, καλύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 16%, η ΝΔ με 15%, ο ΛΑΟΣ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% ενώ «κανένα» απαντά το 24%.

Το 85% εκτιμά ότι δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο (48%) ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς (21%) και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (3%).

http://voria.gr/i
Keywords
Τυχαία Θέματα