Τροπολογία για τα κέντρα κράτησης θα καταθέσει ο Χρυσοχοϊδης

Τροπολογία η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά ηπειρωτική περιφέρεια θα φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με παρέμβασή του στο Mega το....
βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι το θέμα των μεταναστών είναι εξαιρετικά κρίσιμο και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικά οφέλη την ίδια στιγμή,
που δήμοι και περιφέρειες έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα σχέδια για τη δημιουργία χώρων κράτησης σε πρώην στρατόπεδα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι παράνομοι θα φύγουν σταδιακά από την Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας τη στάση περιφερειαρχών που αρνούνται τα κέντρα φιλοξενίας, τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς άδεια, αλλά και των χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Οι προσαγωγές από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών φθάνουν τις 2.000, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα, από τα οποία τα 186 για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κλπ) και 234 άτομα για διοικητική απέλαση. Επιπλέον συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων.

http://voria.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα