Καταχράστηκε 14 εκατομμύρια ευρώ!!!

Εκείνο το πρωί του Σαββάτου-πριν από ένα περίπου μήνα-το ανέμελο τζόγκινγκ του χρηματιστή κ. Θωμά Καρύδα, στην ηλιόλουστη Γλυφάδα, τέλειωσε απότομα και χωρίς στρέτσιν. Το διέκοψαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον «Έλληνα Μέϊντοφ», ο οποίος σύμφωνα με τα θύματά του είχε καταχραστεί μέχρι εκείνη την στιγμή, ποσό που ξεπερνάει τα 14.000.000 ευρώ.

Χρειάστηκε ένα λάθος στην έφεση για να συλληφθεί ο 50χρονος χρηματιστής με τους γοητευτικούς τρόπους, τις σπουδές στην Αμερική και την αλάνθαστη πειθώ που κέρδιζε
την εμπιστοσύνη των θυμάτων του.

Η μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας με την καταδίκη επταετούς κάθειρξης για υπεξαίρεση ποσού ύψους 4.500.000 ευρώ, ήταν η αρχή του τέλους όπως ευελπιστούν τα θύματά του και η πρώτη έπειτα από σκληρό δικαστικό αγώνα.

Ο κ. Καρύδας σύμφωνα με πληροφορίες, βιώνει για πρώτη φορά στην μυθιστορηματική ζωή του, τις σκληρές συνέπειες της δράσης του, τη οποία δεν είχε σταματήσει μέχρι την ημέρα τη σύλληψής του.

Σε πολλούς θυμίζει την ιστορία του Γκόρντον Γκέκο, του κινηματογραφικού χρηματιστή που ερμήνευσε ιδανικά ο Μάϊκλ Ντάγκλας στην κλασική ταινία «Wall Street», αποδεικνύοντας ότι συχνά η αληθινή ζωή αντιγράφει το σινεμά.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο κ. Θωμάς Καρύδας φέρεται να άλλαξε ισάριθμες φορές κατοικία, επιλέγοντας πάντα εντυπωσιακές μεζονέτες με πισίνα στα Νότια προάστια, μεταξύ Βούλας και Γλυφάδας.

Το στυλ του ήταν πάντοτε άψογο, θυμίζοντας έντονα αυτό του άπληστου χρηματιστή Γκόρντον Γκέκο της ταινίας «Wall Street», τον οποίο ενσάρκωσε μοναδικά ο Μάικλ Ντάγκλας. Φορώντας sur mesure κουστούμια και προβάλλοντας δεόντως τις ικανότητές του-θεωρείται άψογος γνώστης των χρηματιστηριακών-κατάφερε να κερδίζει σχεδόν από τα πρώτα λεπτά τους υποψήφιους πελάτες του.

Θύμα του με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ανέφερε κάποια στιγμή σε φίλο του ότι «όταν τον πρωτοείδα, νόμιζα ότι ήμουν ντυμένος σαν γύφτος. Ήταν απίστευτα επικοινωνιακός, τρομερά ευγενικός και κέρδισε σχεδόν αμέσως την εμπιστοσύνη μου».

Δεν ήταν ο μόνος που είχε γοητευθεί από τους τρόπους τους ευφυούς χρηματιστή με την διπλή προσωπικότητα ο οποίος αντιπροσώπευσε την Sterling International Investment-γνωστή αμερικάνικη χρηματιστηριακή εταιρία-με γραφεία στην Κηφισιά, ενώ αργότερα θα ακολουθούσαν άλλα διάσημα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το ίδιο συνέβη με τον πολιτικό μηχανικό κ. Αλέξανδρο Βούλγαρη ο οποίος σταδιακά του εμπιστεύτηκε σύμφωνα με την δικογραφία, ποσό ύψους 1.342.381 ευρώ, το οποίο ο κ. Καρύδας, υποτίθεται ότι το κατέθεσε τμηματικά σε λογαριασμούς που άνοιξε για τον κ. Βούλγαρη στην Ελβετική τράπεζα Julius Baer της Ζυρίχης.

Οι συστάσεις που συνόδευαν τον χρηματιστή ήταν εξαιρετικές τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με σπουδές ετών και εργασίας στην Αμερική, αλλά και συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς τράπεζες.

Μέχρι και τραπεζίτη από την Ελβετία-τον μέχρι σήμερα εργαζόμενο στην
Keywords
Τυχαία Θέματα