«Καλή προσπάθεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα»

Διεθνές οικονομικό δίκτυο σχολιάζει τη «γαλλική λύση»

«Καλή προσπάθεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα», χαρακτηρίζει την γαλλική πρόταση για την ανακύκλωση ελληνικών ομολόγων σε σημερινό του δημοσίευμα το Dow Jones Newswires, στο οποίο αναλύει την απόφαση της S&P να απειλήσει με.....
«επιλεκτική χρεοκοπία» την Ελλάδα σε περίπτωση που τελικά προωθηθεί η «γαλλική λύση».

Ο αρθρογράφος του Dow Jones Newswires τονίζει ότι η απόφαση της S&P εντείνει τις πιέσεις για να βρεθεί μία οριστική λύση
στην κρίση χρέους της Ελλάδας, ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ίσως χρειαστεί να προβούν σε νέους συμβιβασμούς αποφασίζοντας μία μεγαλύτερη διάσωση μέσω του δημόσιου τομέα.

Όμως οι υπουργοί Οικονομικών έχουν ξεκαθαρίσει ότι η όποια νέα διάσωση της Ελλάδας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά της η ΕΚΤ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δεν θα δέχεται τα χρεοκοπημένα ομόλογα της Ελλάδας ως εγγυήσεις για τις πράξεις χρηματοδότησης και, όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, αν η Ευρωζώνη και η ΕΚΤ συνεχίσουν να διαφωνούν, τότε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Ίσως η ΕΚΤ, τονίζει ο αρθρογράφος, μπορεί να πειστεί να κάνει μία προσωρινή εξαίρεση. Παρ’ όλα αυτά, η Ευρωζώνη θα παίζει με τη φωτιά αν επιλέξει μία ακόμη λύση που θα οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία.

http://www.newsbeast.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα