ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΑΝΛΕΥ (Πλατεία Καραΐσκάκη)
ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ : " ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ"
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ .....
ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Από τα μέσα του 2010 η εργατική τάξη στην Ελλάδα δέχεται ένα ιστορικά πρωτόγνωρο μπαράζ επιθέσεων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική περικοπή των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, το δραστικό περιορισμό των εργατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων και το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας και επιχειρήσεων. Αυτή η πολιτική, που εφαρμόζεται με πρόσχημα την κρίση χρέους του κράτους, μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν έλυσε ή περιόρισε το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων, αλλά αντίθετα το χειροτέρεψε, βυθίζοντας ταυτόχρονα την οικονομία σε βαθιά ύφεση και αυξάνοντας δραματικά την ανεργία, και φτωχοποιώντας το 1/3 του ελληνικού λαού.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ. Παπανδρέου, εξαπάτησε συνειδητά τους εργαζόμενους και για αυτό η αντίδρασή τους σε αυτό ήταν να τον ανατρέψουν με τις κινητοποιήσεις τους και την καθολική τους εναντίωση στην πρωτοφανή ληστρική κυβερνητική πολιτική.
Μη έχοντας όμως οι εργαζόμενοι την δυνατότητα να επιβάλουν άμεσα μια άλλη αξιόπιστη εναλλακτική λύση, τους επιβλήθηκε από την τρόικα και τους ντόπιους τοποτηρητές της ένα αντιδραστικό κυβερνητικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό απευθείας και χωρίς προσχήματα τον εκπρόσωπο των ντόπιων και διεθνών τραπεζών Λουκά Παπαδήμο!
Αυτή η κυβέρνηση έκτρωμα, δημιουργήθηκε, με τη δέσμευση να φέρει σε πέρας όλα εκείνα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά τερατουργήματα που η κυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να υλοποιήσει.
Κάθε μέρα που θα περνάει, η νέα κυβέρνηση της τρόικας θα υλοποιεί μεθοδικά το σχέδιο εξανδραποδισμού της εργατικής τάξης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και για αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να απαντήσουν αποτελεσματικά.

Πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πορεία;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι προκειμένου να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση πραγμάτων, είναι να καταλάβουμε τις βασικές αιτίες αυτής της καταστροφικής για μας εξέλιξης.

Η πρώτη διαπίστωση που πρέπει να κάνουμε είναι ότι η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία, το κράτος και τα πολιτικά κόμματα, δηλαδή το υπάρχον οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στον 21ο αιώνα με όρους οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας για την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Η δουλειά, η στέγη, η υγεία, η εκπαίδευση, η αξιοπρεπής διαβίωση αποτελούν τώρα ένα μακρινό όνειρο για κάθε εργαζόμενο. Αντίθετα, πέτυχαν να αυξήσουν προκλητικά την ευημερία της ελάχιστης μειονότητας των εxόντων και κατεχόντων.
Το ξεπέρασμα της χρεοκοπίας του κράτους και η αναπτυξιακή έξοδος από το κοινωνικό
Keywords
Τυχαία Θέματα