ΖΩΗΣ: «Δεν μπορούσα να κάνω κωλοτούμπα»

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της Ν.Δ. στην ψήφιση του μνημονίου 2, αλλά και για τις επιπτώσεις της νέας δανειακής σύμβασης στη χώρα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρήστος Ζώης εξήγησε γιατί ψήφισε «όχι» με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, στάθηκε αρκετές φορές στο νέο μνημόνιο και στην παράμετρο της ισχύος του
αγγλικού δικαίου σε αυτό, τονίζοντας πως με.....
αυτό τον τρόπο έχει τεθεί εν αμφιβόλω η δημόσια περιουσία.

Γενικότερα για το μνημόνιο 2 εκτίμησε πως «δεν απαντά στις ανάγκες της χώρας, υποθηκεύει τη δημόσια περιουσία, στερεί από την Ελλάδα και το τελευταίο εργαλείο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χρεωκοπία, θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα και παραμένει λάθος συνταγή».

Σε ότι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και της επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία υπό προϋποθέσεις. «Η Ν.Δ. είναι το σπίτι μου. Έχω μεγαλώσει εκεί μέσα και η σχέση μου μαζί της δεν μπορεί να διαταραχθεί από την επιλογή της ηγεσίας διότι είναι σχέση με τον κόσμο. Δεν εγκαταλείπω το σπίτι μου στα χέρια κανενός» εξήγησε μεταξύ άλλων.

Για την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης υπογράμμισε πως το εύκολο για κάποιον βουλευτή ήταν να πει ναι κρυμμένος πίσω από την κομματική πειθαρχία, ενώ για το διακύβευμα των επόμενων εκλογών άφησε αιχμές κατά του συναδέλφου και συντοπίτη του Μάξιμου Χαρακόπουλου χαρακτηρίζοντας ως «ψευτοδίλημμα» τη δήλωση του τελευταίου πως «διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο Χ. ΖΩΗΣ ΕΙΠΕ:

«ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΚΡΥΑ ΚΑΡΔΙΑ»

«Αυτό που μένει είναι η πικρή γεύση μίας διαπραγμάτευσης που ήταν ή αδύναμη ή ανύπαρκτη... Η ψήφος που έδωσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν με κρύα καρδιά. Είναι αυτή που με κυνηγάει και με στοιχειώνει. Υπάρχει μία σκοτεινή – γκρίζα πλευρά όσον αφορά στη συνταγματικότητά της κυβέρνηση Παπαδήμου

«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ»

«Έπρεπε ο Σαμαράς να αποδεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ζητήσει μέσα στη βουλή να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Επικεφαλής ενός σχήματος τεχνοκρατών χωρίς να χρίσει υπουργούς στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις υπουργικές.

Πίστευα και πιστεύω πως το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό. Χρειάζεται ο επικεφαλής της κυβέρνησης να είναι πολιτικό πρόσωπο και να έχει τεχνοκράτες.

Αντί αυτού έχουμε μία ατελείωτη ουρά υπουργών και υφυπουργών που προκαλούν θυμηδία με τον αριθμό τους όταν η Ελλάδα άλλα χρειάζεται.»

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ»

«Ο πρώτος λόγος που καταψήφισα το μνημόνιο 2 είναι βαθιά συνειδησιακός. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ήμουν μεταξύ των πρώτων βουλευτών που είχε ζητήσει τη γνώμη τους ο Αντώνης Σαμαράς και είχα ταχθεί εναντίον του μνημονίου 1. Δεν μπορεί ο βουλευτής που με μία σειρά επιχειρημάτων όχι μόνον συμπαραστέκεται στον Σαμαρά αλλά του εισηγείτ
Keywords
Τυχαία Θέματα