Καμπανάκι ΠΣΕ για την απεργία των τελωνειακών

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην πορεία των εξαγωγών από τις στάσεις εργασίας των τελωνειακών υπαλλήλων εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ενώ ζητάει να ορισθεί ικανός αριθμός προσωπικού ασφαλείας στα τελωνεία, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διακίνηση προϊόντων από και προς τη χώρα μας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με δεύτερη επιστολή του προς τον.....
αντιπρόεδρο
της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ο ΠΣΕ επισημαίνει ότι οι εξαγωγές δεν γίνονται αποσπασματικά και μόνο σε πρωινά ωράρια.

«Οι στάσεις αυτές απειλούν τις ελληνικές εξαγωγές και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, στην ιδιαιτέρως κρίσιμη εορταστική περίοδο, κατά την οποία διαχρονικά καταγράφονται οι μεγαλύτερες εμπορικές συναλλαγές στους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει η διοίκηση του Συνδέσμου.

Σημειώνει ακόμη ότι η απόφαση των τελωνειακών υπαλλήλων να μην εργάζονται πλέον των πρωινών ωραρίων, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, «ουσιαστικά ακυρώνει τη δυνατότητα εξαγωγών για πολλές επιχειρήσεις, πλήττει ιδιαιτέρως τους εξαγωγείς ευπαθών προϊόντων και συνιστά ένα ακόμη ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εξωστρέφεια της χώρας, πλήττοντας έτι περαιτέρω την αξιοπιστία της διεθνώς».

http://voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα