Ικανοποίηση Ράιχενμπαχ για την εκτέλεση του προϋπολογισμού

Θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της Τask Force. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Handelsbatt, o Χορστ Ράιχενμπαχ εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί τον προϋπολογισμό της....

αναγνώρισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση εξάντλησε την αντοχή των πολιτών της σε ό,τι αφορά τα μέτρα λιτότητας.

«Για μήνες επικρεμόταν ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Κανείς δεν γνώριζε εάν θα λειτουργούσε η
περικοπή χρέους από τον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά τελείωσαν. Ήδη έχουν μπει τα θεμέλια για πρόοδο», υποστήριξε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν και πρόσθεσε πως έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαφάνεια και η προβλεψιμότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, ενώ για πρώτη φορά μπορεί να υπάρχει συνολική εικόνα για τις δαπάνες σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για τις νέες περικοπές δαπανών που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, ο επικεφαλής της Task Force αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να δοκιμάσει τα όρια των αντοχών του κόσμου «και αυτό» σημείωσε «πρέπει να το λάβουμε υπόψη».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι ελληνικές εξαγωγές περιορίστηκαν στα τέλη του προηγούμενου έτους και φέτος δεν θα έχουν την ίδια δυναμική με πέρυσι, εκτιμώντας παράλληλα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί με την καλύτερη χρηματοδότηση των εξαγωγέων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Αναφερόμενος τέλος στις εσωκομματικές πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι βλέπει σημαντική πιθανότητα να συνεχίσουν να ηγούνται της χώρας τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα