Η Ντόρα καλεί τον Παπαδήμο να απολύσει όποιον υπουργό δεν θέλει

Προ των ευθυνών του θέτει τον Λουκά Παπαδήμο η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ υπουργών διαφορετικών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
«Τα κόμματα δεν έχουν αλλάξει. Μετέφεραν τις παθογένειές τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου
και εξαρτάται από τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο αν θα καταφέρει να πει π.χ. σ’ έναν υπουργό “άντε φύγε αγόρι μου, δεν κάνεις”», είπε σε συνέντευξή της....
στον REAL FM η κα Μπακογιάννη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για κυβέρνηση θηρίων και ο πρωθυπουργός δεν είναι θηριοδαμαστής.

Αλλά και σε άλλη συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός μπορεί αύριο το πρωί να απολύσει έναν υπουργό, που δεν θέλει να συνεργαστεί, και υποστήριξε, ότι τα κόμματα προσήλθαν στην κυβέρνηση βλέποντας την ως μετάβαση προς τις εκλογές.

«Ζητούμενο την ώρα που η χώρα χάνεται είναι η κυβέρνηση να παράξει έργο και να μην χάσει αυτούς τους 4-5 μήνες μέχρι τις εκλογές», τόνισε.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η κα Μπακογιάννη, αφού ξεκαθάρισε, πως πρέπει να γίνουν για να εκφραστεί ο λαός και γιατί έχουμε ήδη μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο, εκτίμησε, ότι οι κάλπες θα στηθούν γύρω στο Πάσχα.

«Η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών το ξέρει και ο κ. Σαμαράς ότι δεν υπάρχει και γι’ αυτό φρονίμως την έβγαλε από την επιστολή του προς τους ξένους», συνέχισε και εξήγησε ότι για να συζητηθεί και εγκριθεί το νέο μνημόνιο, να προχωρήσει το «κούρεμα» και να προωθηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι όπως πχ το νέο φορολογικό, ο απαραίτητος χρόνος είναι μέχρι το Μάρτη ή λίγο πριν ή μετά το Πάσχα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά προέβλεπε ότι η εντολή του λαού θα είναι για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας επί προγραμματικής βάσης.
Είπε δε ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα προσαρμοστεί σ’ αυτή τη νέα κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας όπως στην Ευρώπη και η αλαζονεία των μονοκομματικών κυβερνήσεων θα μείνει στο παρελθόν.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα