Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ…!!!

Ανήκω και εγώ στους ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ και συμμετέχω σχεδόν σε πολλές συγκεντρώσεις έχοντας ζήσει από κοντά σχεδόν όλες τις δύσκολες μέρες.
Βρέθηκα με την κόρη μου δίπλα από την ομάδα που συντονίζει τις κινήσεις στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Είμαι αυτός που τους μετέφερα "αναμνηστικά" από τα...
δακρυγόνα και ένας νεαρός της ομάδας που χειρίζεται τους υπολογιστές διαπίστωσε ότι είναι ληγμένα, δηλαδή έχουν κατασκευαστεί το 1995.

Παρακολούθησα τα ην Γενική Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής το βράδυ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ) και είδα όλη τη διαδικασία.
Παρουσιάστηκαν από κάποιον οικονομολόγο τα
βασικά σημεία της σύμβασης του μνημονίου που είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, θα έλεγα με τεκμηρίωση.
Παρακολουθώντας την όλη διαδικασία των συγκεντρώσεων και την συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν καθώς και αυτών που τις προκαλούν (bloggers) έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1. Ο κόσμος παρακινούμενος από τα blogs σε συνάρτηση με τα κυβερνητικά μέτρα βγήκε στους δρόμους.
Εδώ θα έλεγα ότι τα blogs έπαιξαν καθοριστικό ρόλο που με αυθόρμητο τρόπο
συντόνισαν και σήκωσαν τον κόσμο από τον καναπέ και τον έβγαλαν στους
δρόμους.
2. Στις μεγάλες συγκεντρώσεις συμμετείχε κόσμος κυρίως απλός με τις οικογένειές του, μικρά παιδιά, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, και κυρίως έξω από κομματικές λειτουργίες.
3. Την Τετάρτη 16 Ιουνίου που έγινε η μεγάλη συγκέντρωση, είχα βρεθεί μέσα στην καρδιά των γεγονότων και παρατηρούσα την προσπάθεια των λίγων «γνωστών αγνώστων» σε συντονισμό με τα ΜΑΤ ώστε να διαλύσουν την μεγαλειώδη συγκέντρωση .
4. Η διαμαρτυρίες των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ συνεχίζονται και σήμερα και μάλιστα έχουν επεκταθεί και σε άλλα σημεία όπως τα κτίρια του MEGA κλπ.
5. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση δείχνει από την μία να μην ανησυχεί για όλα αυτά , από την άλλη να βιάζεται για να εξασφαλίσει την έγκριση του μεσοπρόθεσμου.
6. Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση διακρίνονται από κάποιο φόβο που όμως δεν μεταφράζεται σε άρνηση στήριξης της κυβέρνησης.
7. Ο ανασχηματισμός από την άλλη δεν σηματοδοτεί ουσιαστική αλλαγή πολιτικής αλλά αντίθετα το μόνο που τον χαρακτηρίζει είναι βιασύνη στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου.
8. Τα ΜΜΕ δείχνουν κάθε μέρα και περισσότερο και μάλιστα απροκάλυπτα την στήριξη της κυβέρνησης για την είσπραξη των 12,5 δις ευρώ της 5ης δόσης χωρίς να ξεχνούν σε κάθε δελτίο να τονίζουν ότι,..δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις..μισθούς κλπ.
9. Στις πλατείες πληθαίνουν τα συνθήματα με περιεχόμενα, κατάληψη της βουλής, όλοι είναι λαμόγια, κάτω οι κλέφτες, προδότες κλπ..
10. Από τη μία οι λιγοστοί που εμφανίζονται στα κανάλια με διαφόρους τρόπους- εκπομπές – δελτία ειδήσεων κλπ, προσπαθούν να απαξιώσουν ότι μέχρι σήμερα έχει στηθεί σ αυτόν τον τόπο.
11. Η εκκλησία παρακολουθεί αμέτοχη.!

Μπορεί κάποιος να μου πει :
1. Που πάμε;
2. Προχωράμε με η χωρίς κανόνες;
3. Διατηρούμε ότι υπάρχει και το βελτιώνουμε;
4. Ξεκινάμε
Keywords
Τυχαία Θέματα