Η... μαγειρική του Αλέξη - Πολύ λάδι αλλά από τηγανίτες …Κουρουμπλής

Φτωχή θεωρείται η ενωτική συγκομιδή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παρουσιάστηκε πανηγυρικά την Πέμπτη από τον πρόεδρό του. Στη συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας... εμφάνισε για μια ακόμα φορά τη Σοφία Σακοράφα και τον Αλέξη Μητρόπουλο, σε μια προσπάθεια να δώσει το εύρος του «μετώπου».

Από κει και πέρα ο πιο σημαντικός συνεργαζόμενος είναι ο Π. Κουρουμπλής, μετά έρχονται οι…
αρχαίοι Κοτσακάς και Ραυτόπουλος και
το πάνελ συμπληρώνεται από διάφορες μάλλον σκιώδεις συλλογικότητες, όπως η ΕΔΗΚ κλπ.

Σημαντικές απουσίες από το μέτωπο, εκτός βέβαια από το κάθετα αρνητικό ΚΚΕ, είναι ο Αλαβάνος, με το Μέτωπο Ανατροπής, ο Δημαράς με το Άρμα Πολιτών, ο Μίκης με τη Σπίθα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που όντως έχουν αντίκρισμα στην ελληνική κοινωνία και θα μπορούσαν να δώσουν νέα δυναμική στην αριστερά.

Τόσο μέσα, όσο και έξω από το κόμμα, διατυπώνεται κριτική στον Τσίπρα ότι φέρει ευθύνες γιατί δεν περπάτησε η ενωτική πολιτική του Συν και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η οργισμένη αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κατηγορεί τον Τσίπρα ότι τον ήθελε για «μαϊντανό», όπως και του Δημαρά, που καταλογίζει τα ίδια στον πρόεδρο του Συν, φαίνεται ότι βρίσκει πολλά πρόθυμα αφτιά στην Κουμουνδούρου.

«Ο Αλέξης δεν αντιμετώπισε το θέμα με ευρύτητα, υπήρξε στενός, επέμεινε να φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κέντρο της συνεργασίας και οι υπόλοιποι σαν δορυφόροι, ενώ ακύρωσε με τη στάση του τις προσπάθειες για πραγματικά ευρύ ενωτικό σχήμα», λένε άνθρωποι που ξέρουν το παρασκήνιο της αριστεράς».

Ενώ δεν λείπουν και καθαρά εχθρικές απόψεις που καταλογίζουν στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπική στρατηγική, η οποία λειτούργησε εναντίον της απαραίτητης σε τέτοιες στιγμές ενότητας.

Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη τύπου προδιέγραψε την κάθοδο του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, επί της ουσίας δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Με τις τελευταίες πάντως να είναι -για την ώρα τουλάχιστον- μάλλον αδύναμες.

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όσους και όσες είστε σήμερα εδώ.

Θα ήθελα κι εγώ να ξεκινήσω τη σημερινή συνέντευξη με το μεγάλο κενό που αφήνει ο θάνατος του συντρόφου μας του Γιάννη Μπανιά, που δυστυχώς συνέπεσε μ΄ αυτό το ξεκίνημά μας, αλλά είναι σαν να είναι δίπλα μας ο Γιάννης ο Μπανιάς, γιατί μέρος της σημερινής διακήρυξης που θα σας παρουσιάσουμε αποτελεί και δική του πολιτική παρακαταθήκη.

Ο σύντροφος Γιάννης Μπανιάς, μαχητής ως την τελευταία στιγμή, για όλους εμάς τους συντρόφους και συναγωνιστές του στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία του οποίου αγωνίστηκε με έμπνευση και επιμονή τα τελευταία χρόνια, η απώλεια είναι μεγάλη.

Το ίδιο μεγάλη είναι και η πολιτική και προσωπική μας δέσμευση ότι αυτή η υπόθεση της ριζοσπαστικής αριστεράς, για την οποία πάλεψε ο Γιάννης, θα πάει πολύ μακριά.

Μέρος της πολιτικής παρακαταθήκης του Γιάννη Μπανιά είναι και η σημερινή κοινή διακήρυξη θέσεων που θα σας παρουσιάσουμε.

Κα
Keywords
Τυχαία Θέματα