Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ : ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ από τους “Αγανακτισμένους!"

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Εξώδικο στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου έστειλαν με δικαστικό επιμελητή οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας Ελευθερίας με το οποίο απαιτούν από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νέου και σκληρότερου Μνημονίου, διαφορετικά θα υποβάλουν ακόμα και...
μηνύσεις σε βάρος τους.

Το εξώδικο, το οποίο συνυπογράφουν περίπου 1400 πολίτες, επιδόθηκε στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου την περασμένη Δευτέρα. Κάποιοι το παρέλαβαν αυτοπροσώπως από
τον δικαστικό επιμελητή, ενώ στις περιπτώσεις που συνάδελφοι τους απουσίαζαν στην Αθήνα, το παρέλαβαν οι συνεργάτες τους.

«Θέλουμε να ακούσουμε την θέση τους, τις προθέσεις τους» ανέφεραν στην «Π» κάποιοι από τους συνυπογράφοντες το εξώδικο.

«Στην αρχή οι βουλευτές υποστήριζαν ότι δεν είχαν πλήρη επίγνωση του περιεχομένου του Μνημονίου. Τώρα ξέρουν και δεν θα επιτρέψουμε να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο» υπογραμμίζουν.

Πέραν από τον συμβολισμό της ενέργειας αυτής, οι «αγανακτισμένοι» ζητούν από τους βουλευτές να λάβουν σοβαρά τα μηνύματα που παίρνουν από τον κόσμο. Μέχρι χθες ο μοναδικός που είχε απαντήσει-κάτι που ήταν αναμενόμενο-ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης- ο οποίος, όπως δηλώνει, επικροτεί και συνυπογράφει το περιεχόμενο του εξωδίκου.

«Θεωρώ την παρέμβαση σας θετική, συντάσσομαι μαζί σας και συνυπογράφω την επιστολή, με την αγωνία και τη διάθεση σας για το κοινό μας μέλλον» αναφέρει μεταξύ άλλων στην έγγραφη απάντηση του. Το πλήρες περιεχόμενο του εξωδίκου έχει ως εξής:



«Κύριε Βουλευτά

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πριν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση:

α)Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόικα.

γ) Η ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς την συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία.

ε) Εχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση.

Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές, οι οποίοι και δύνανται να την μεταβιβάσουν σε τρίτ
Keywords
Τυχαία Θέματα