Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Συμμερίζομαι απολύτως την αγάπη και το σεβασμό του π. Βασιλείου Βολουδακη προς το πρόσωπο του αείμνηστου π. Μάρκου Μανώλη.

Νομίζω όμως ότι ο αείμνηστος καλός εργάτης του Ευαγγελίου διέπραξε ένα τεράστιο σφάλμα το οποίο είναι ενδεχόμενο να αποβεί μοιραίο για την πορεία του “Ορθοδόξου Τύπου”.

“Είμαστε ανέτοιμοι”, αναφέρει σε....
πρόσφατο έρθο του στον “Ορθόδοξο Τύπο” ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης, “για να συνεχίσουμε επάξια το λειτούργημα της κατά Θεόν δημοσιογραφίας που αυτός ανέδειξε με μοναδικό τρόπο”.

Ο Π. ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΝ
ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ
____________

Ας μας επιτραπεί η κατάθεση της ισχυρής πεποίθησης ότι ο αείμνηστος π. Μάρκος θα έπρεπε να είχε φροντίσει για τη διαδοχή του, όπως ο αείμνηστος π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος είχε φροντίσει για τη δική του διαδοχή.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα σήμερα να μην ξέρουμε ποια είναι η γραμμή του “Ορθοδόξου Τύπου” για πολλά θέματα. Παρουσιάζεται ανακόλουθος, από έκδοση σε έκδοση, ανάλογα με το ποιος ασκεί την ισχυρότερη επέμβαση στη χάραξη της πολιτικής του από τα παρασκήνια.

Σε κάποια στιγμή ακούστηκε ότι τον “Ορθοδοξο Τύπο” θα τον αναλάμβανε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης.

Σε κάποια άλλη στιγμή ακούστηκε η φήμη ότι τον “Ορθόδοξο Τύπο” θα αναλάμβανε ο π. Σαράντης και οι άλλοι πατέρες που τον περιστοιχίζουν.

Αργότερα μαθεύτηκε ότι η λεγόμενη “παλαιά φρουρά” συνασπίσθηκε για να διατηρήσει τα κεκτημένα της δικαιώματα.

Αργότερα δόθηκε η εντύπωση ότι ο κ. Ζερβός επέβαλλε τη δική του προσωπική γραμμή, και τώρα ακούγεται ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στην πολιτική που χαράζει ο “Ορθόδοξος Τύπος”.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ
___________

Γνωρίζω από πρώτη πηγή - από τηλεφωνικη συνομιλία μου με τον π. Θεόδωρο Ζήση - ότι δυστυχώς ο σεβαστός Γέροντας προορίζει ως διάδοχο του π. Μάρκου συγκεκριμένο κληρικό ο οποίος είναι ο ακαταλληλότερος των ανθρώπων για μια τόσο σημαντική θέση.

Ο συγκεκριμένος κληρικός έπρεπε από καιρό - για πολλούς λόγους - να είχε κρεμάσει το πετραχήλι για να κυτάξει την ψυχή του. Πρέπει να αντιληφθεί ότι ο Χριστός τον αγαπά - όπως μας αγαπά όλους - και είναι έτοιμος να μας συγχωρέσει όλες μας τις αμαρτίες. Ο Χριστός σταυρώθηκε για όλους μας! Δεν εξαίρεσε κανένα από τη σωτηριώδη σταυρική Του θυσία.

Ο συγκεκριμένος κληρικός δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να προορίζεται για διάδοχος του όντως ευλαβούς, συνετού και με συγκροτημένη θεολογική σκέψη αείμνηστου π. Μάρκου.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
_____________

Στον καλό αδελφό που μου έστειλε - με ηλεκτρονικό μήνυμα - το ωραίο άρθρο του π. Βασιλείου Βολουδακη για ανάρτηση έστειλα μήνυμα με το οποίο τον ρωτούσα:

“Αγαπητέ κ. (αναφέρω το όνομά του),

Στο άρθρο που μου στείλατε του
Keywords
Τυχαία Θέματα