Η χώρα υποδουλώνεται και οι «σωτήρες» της ψάχνουν ψήφους στη… Βόρειο Ήπειρο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτότυπο, αλλά η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως: Δεν είναι τυχαία η σημερινή οικονομική (επομένως και οτιδήποτε άλλο) υποδούλωση της χώρας.

Όταν, ακόμη και σήμερα, μετά από τέτοια καταστροφή, που ήλθε ως συνέπεια μιας μικροπολιτικής και παραπολιτικής θεώρησης του δημόσιου βίου, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραμένουν ακόμη στραμμένα στην ψηφοθηρία και σε παραδόξως καταρτιζόμενους και....
κατηγοριοποιημένους καταλόγους υποψηφίων «σωτήρων», είναι προφανές πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Αλλά αυτό είναι το
λιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι παίζονται ακόμη «ψηφο-παιχνίδια» (ένθεν κακείθεν), με αντικείμενο σοβαρά εθνικά θέματα.

Με τα οποία στην ουσία ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Εντελώς απαρατήρητα εξακολουθούν να περνούν γεγονότα και πληροφορίες που δεν μελετά, δεν αναλύει, δεν αξιολογεί και δεν αξιοποιεί κανείς.

Ειλικρινά δεν ξέρω με τι ασχολούνται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Δεν γνωρίζω καν αν οι αρμόδιοι (λέμε τώρα) τομείς των κομμάτων έχουν ποτέ καθίσει να αναλύσουν ένα τουλάχιστον θέμα της επικαιρότητας και να το μελετήσουν συνδυαστικά.

Τρεις κρίσιμες απογραφές

Εδώ και καιρό σοβεί ένα σοβαρό θέμα σχετιζόμενο με την διαδικασία απογραφής πληθυσμού στην Κύπρο, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ.

Στην Κύπρο, η Τουρκία αρνείται την ταυτόχρονη απογραφή των δύο κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο ευρύτατος εποικισμός (θεωρείται έγκλημα πολέμου) στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού.

Στην ΠΓΔΜ, η απογραφή ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο εν μέσω παρατράγουδων και παραιτήσεων της σλαβομακεδονικής καταγωγής επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής και του αλβανικής καταγωγής αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Η πρώτη κατήγγειλε πρόθεση φαλκίδευσης του αποτελέσματος της απογραφής από τα αλβανικής και τουρκικής εθνικής καταγωγής μέλη της Επιτροπής.

Ο δεύτερος διαμαρτυρήθηκε επειδή ο νόμος δεν επιτρέπει να απογραφούν και οι Αλβανοί της διασποράς που απουσιάζουν από τη χώρα για περισσότερο από έναν χρόνο.

Στα Σκόπια, οι Αλβανοί υποστηρίζουν πως πρέπει να επιτραπεί να απογραφούν και όσοι Αλβανοί απουσιάζουν μεν από τη χώρα, αλλά την επισκέπτονται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Με τον τρόπο αυτοί επιδιώκουν να απογραφούν όλοι οι Αλβανοί μετανάστες, διότι όλοι τους επισκέπτονται την ΠΓΔΜ μια φορά τον χρόνο για διακοπές και για να δουν τους συγγενείς τους – και επομένως επιδίωξή τους είναι να ανεβάσουν το ποσοστό του αλβανικού πληθυσμού, που με βάση την απογραφή του 2002 αποτελούσε το 25,71%, με τους Σλαβομακεδόνες (των οποίων την κυριαρχία επιθυμούν να υφαρπάσουν) να βρίσκονται στο 64,18%.

Κρατήστε το αυτό και πάμε στην Αλβανία.

Πώς μαγειρεύουν την απογραφή

Ως γνωστόν (αν και πλέον για τίποτε δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι), στην Αλβαν
Keywords
Τυχαία Θέματα