Ως το μέσο του Νοεμβρίου θα πρέπει να βρεθούν 2,25 δισ. ευρώ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η αποφυγή λήψης απόφασης από το Eurogroup για την χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, έχει «ζωντανέψει» τον εφιάλτη της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν....
θα συμβεί, αφού τα ταμειακά διαθέσιμα καλύπτουν τις ανάγκες μέχρι και το μέσον του Νοεμβρίου.

Εντός του Οκτωβρίου και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει σε μισθούς και συντάξεις, το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ.

σύμφωνα με τις πληροφορίες που εκπορεύονται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι επιτελείς του εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν χρήματα απ΄ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει συσταθεί για τη στήριξη των τραπεζών) ή από έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η χθεσινή αναφορά του κ. Βενιζέλου, και μάλιστα, με έμφαση, πως «αν θέλουμε να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις, τότε οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», μεταφράζεται σε προσμονή των στελεχών του υπουργείο είσπραξης ενός αρκετά μεγάλου ποσού, εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες και την εισφορά αλληλεγγύης, ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή μέρους μισθών και συντάξεων του δημοσίου.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα