“Η ακυβερνησία θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες”

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα “Δημοκρατία”. Παραθέτοντας τις απόψεις του για την πολιτική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται σήμερα, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και την επόμενη μέρα που θα προκύψει για την Ελλάδα,
για τις εξελίξεις αναφορικά με το....
μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου σας ψήφισε το 18,85% των πολιτών. Στις 17 Ιουνίου ζητάτε να σας ψηφίσουν περισσότεροι. Τι έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο στη Νέα Δημοκρατία;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο είναι ότι έχει συνειδητοποιηθεί το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών και μαζί η μεγάλη απειλή, αν την επόμενη ημέρα η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη. Η ακυβερνησία θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες. Γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία την επόμενη μέρα η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κατέρχεται περισσότερο ενωμένη και εκφράζει με το πρόγραμμά της και τις θέσεις της ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος, το οποίο αντιλαμβάνεται, μετά την περιπέτεια της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης που οδήγησε σε νέες εκλογές, ότι η πρότασή μας είναι μια ασφαλής πορεία εξόδου από την κρίση και σταθεροποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η Νέα Δημοκρατία θα βγει από αυτήν την αναμέτρηση ακόμη πιο ισχυρή και η δύναμή της θα εγγυάται και την κυβερνησιμότητα και την απαραίτητη πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Η ρητορική που παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο έως πολύ, με τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» που επισειόταν τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 σάς βρίσκει σύμφωνο;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι εποχές δεν μοιάζουν. Άλλη η απειλή της εποχής εκείνης και άλλες οι προκλήσεις των καιρών μας. Περισσότερο με φοβίζει το ενδεχόμενο να μας εξωθήσουν να φύγουμε από το ευρώ και λιγότερο ο κίνδυνος που αναφέρετε. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας και αρνούμαι να δεχθώ ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα απειλείται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η απειλή είναι πλαστή, επειδή το κόστος αποπομπής της Ελλάδας για την υπόλοιπη ευρωζώνη θα είναι δυσβάσταχτο.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Η ευθύνη όμως είναι δική μας. Η Ευρώπη μπορεί να τρέμει στην ιδέα να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, αλλά δεν θα διστάσει να βρει και εναλλακτικούς δρόμους, εάν εμείς δεν πείσουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να ποντάρουμε στην πιθανή καταστροφή των άλλων για να δικαιολογήσουμε τη δική μας σωτηρία. Η Ελλάδα σε επίπεδο πολιτών αλλά και πολιτικών κομμάτων έχει ταχθεί με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (85%) υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Αυτή είναι η ελληνική θέση και δεν πρέπει εμείς να θέτουμε σε αμφισβήτηση την προοπτική αυτή, διότι τροφοδοτούνται σενάρια κερδοσκοπικά και εχθρικά προς τη χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Keywords
Τυχαία Θέματα