Γιατρός μιλάει για «εγκεφαλικά νεκρό» άνθρωπο που σώθηκε από τη συγκομιδή οργάνων – «ο θάνατος του εγκεφάλου δεν είναι θάνατος»

Από τον John Jalsevac

ΟΚΛΑΧΟΜΑ, 27 Μαρτίου 2008 (LifeSiteNews.com) Ο εικοσιενός ετών Ζακ Ντάνλαπ, ένας άνθρωπος που είχε διαγνωστεί ως «εγκεφαλικά νεκρός» και ο οποίος ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το να συλλεχθούν τα όργανά του, λέει τώρα μετά από τέσσερις μήνες από το ατύχημα που τον...
έφερε στο χείλος του θανάτου, ότι αισθάνεται «πολύ καλά». Η ιστορία του Ντάνλαπ μεταδόθηκε στο NBC αυτή την εβδομάδα
όπου ο νεαρός άνδρας έδωσε συνέντευξη.

Ενώ η υπόθεση του Ζακ διαφημίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως «θαύμα», ένας νεογνολόγος και ειδικός στον εγκεφαλικό θάνατο είπε στο LifeSiteNews.com ότι η περίπτωση του Ζακ, ενώ είναι αξιοσημείωτη κατά μία έννοια, δεν είναι τόσο σπάνια όσο την κάνουν να φαίνεται τα επικρατούντα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


“Ο νεαρός άνδρας δεν ήταν ποτέ νεκρός,” είπε ο Δρ Paul Byrne, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καθολικών, που άρχισε να γράφει για τον εγκεφαλικό θάνατο από το 1977. Αυτό που κάνει την περίπτωση Ντάνλαπ ασυνήθιστη, αν και δεν είναι άγνωστη, λέει ο Byrne, είναι ότι Ζακ ήταν αρκετά τυχερός να αναγνωρισθεί ως ζωντανός πριν αφαιρεθούν τα ζωτικά του όργανα.

“Ενώ η ιστορία παρουσιάζεται ως θαύμα”, είπε στο LifeSiteNews.com, “δε θέλω να λάβω τα εύσημα από τον Θεό, αλλά αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι υπερφυσικό. Εάν υπάρχει κάποιο θαύμα, είναι ότι δεν πήραν τα όργανά του, πριν κάποιος αντιληφθεί κάποια αντίδρασή του. Ήταν πάντα ζωντανός – η καρδιά του πάντα χτυπούσε, είχε πίεση, ήταν συνέχεια ζωντανός.”

Ο Δρ Byrne λέει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει συγκεντρώσει πληροφορίες που αφορούν πολυάριθμες περιπτώσεις όπου οι ασθενείς που φέρονται ως εγκεφαλικά νεκροί έχουν "επιστρέψει από τους νεκρούς." Ο λόγος είναι, λέει ο Byrne, ότι “ο εγκεφαλικός θάνατος δεν είναι ποτέ πραγματικός θάνατος.”

Ο Ζακ Ντάνλαπ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι τον περασμένο Νοέμβριο, αφού είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα, στο οποίο έχασε τον έλεγχο του τετράτροχου που οδηγούσε κι έπεσε κάτω. Στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν τον νεαρό αποθηκάριο ως «εγκεφαλικά νεκρό». Οι αξιωματούχοι της Οκλαχόμα ενημερώθηκαν ότι ο Ζακ ήταν νομικά νεκρός και ότι τα όργανα του επρόκειτο να συλλεχθούν.

“Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι κάποιο τυχερό πρόσωπο θα μπορούσε να ζήσει μέσα από την καρδιά του Ζακ,” είπε η Παμ, μητέρα του Ζακ στο NBC.

Τα σχέδια για την αφαίρεση των οργάνων του γιου της, ωστόσο, τέθηκαν σε αναμονή με δραματικό τρόπο.

Δύο από τα ξαδέρφια του Ζακ, και οι δύο νοσοκόμοι, είπαν ότι τις τελευταίες στιγμές πριν να φτάσει η ιατρική ομάδα που θα συνέλλεγε τα όργανα του Ζακ, αισθάνθηκαν ότι ο ξάδερφός τους δεν είχε πραγματικά φύγει.

Ξαφνικά ο Dan Coffin “έτρεξε” τον σουγιά του σε όλο το πόδι του Ζακ. Ο δήθεν εγκεφαλικά νεκρός ασθενής αντέδρασε αμέσως τινάζοντας το πόδι του. Ο Coffin έμπηξε τότε το νύχι του κάτω από το νύχι του Ζακ, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο στο σώμα, και ο ξάδελφός τ
Keywords
Τυχαία Θέματα