Πιέζουν για συγκυβέρνηση

23:01 4/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες καλούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να τα βρουν...

Μεγάλη ανησυχία και ένταση επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο αδυνατεί να προβλέψει τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών. Όσο και αν η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της για την αίσια έκβαση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επί της ουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου τρέμουν,
καθώς τα παζάρια θα γίνουν σε ένα δυσμενέστατο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, ενώ η Αθήνα έχει βεβαρημένο παρελθόν καθώς, πλην της πρώτη δόσης, όλες τις υπόλοιπες τις πήραμε με πολιτική απόφαση των δανειστών.


Άρα, τα περιθώρια ανοχής στενεύουν απειλητικά.
Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από όλες τις πλευρές για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να τα βρουν και να συγκυβερνήσουν.


Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον πιέζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσουν από κοινού, ώστε να γίνουν απρόσκοπτα οι μεταρρυθμίσεις και η Ελλάδα να βγει από τη δίνη του κυκλώνα.


Στελέχη και των δύο κομμάτων προεξοφλούν στη Real News πως, αν οι συνθήκες επιδεινωθούν, μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση, παρότι και ο Γ.Παπανδρέου απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο και ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει πως σε περίπτωση εκλογών θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία.


Στην πραγματικότητα πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έχει πολλές κινήσεις ακόμη στη σκακιέρα. Το σενάριο των εκλογών που επανήλθε με δριμύτητα τα τελευταία 24ωρα στην επιφάνεια, ο ίδιος το απορρίπτει στους συνεργάτες του λέγοντας πως στις κάλπες ια οδηγηθεί μόνο αν καταψηφιστεί νομοσχέδιό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα