Για την πεζο-πορεία Σπάρτη -Αθήνα που ξεκίνησε Κυριακή 19 Ιούνη.

Η πορεία αποφασίστηκε στην πλατεία της Σπάρτης όπου συγκεντρωνόμαστε από τις 26 του μήνα καθημερινά.
Δήλωσαν πλήρη συμμετοχή (μέχρι την Αθήνα) γύρω στα 25 άτομα και προηγήθηκε καλή οργάνωση (οχήματα συνοδείας, τρόφιμα, κάλυψη από τροχαία και ομάδα διάσωσης Λακωνίας, φαρμακευτική κάλυψη κ.λ.π.).
Στη συγκέντρωση αποχαιρετισμού μαζεύτηκε πολύς κόσμος στο.....
Άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης, προηγήθηκε μια μίνι συναυλία και ξεκινήσαμε.
Χαρακτηριστικό ήταν το ζεστό κλίμα και η συμμετοχή
των συμπολιτών, αλλά και η εκκωφαντική απουσία του Δήμου Σπάρτης....

Αν και απροετοίμαστοι οι περισσότεροι, αποφασίσαμε επί τόπου να ακολουθήσουμε ως εκεί που βαστάνε τα πόδια μας και ξεκινήσαμε 2-3 εκατοντάδες , με παλμό και τα γνωστά πια συνθήματα. Πρώτη φορά είδαμε τέτοια ζεστή ανταπόκριση από τον κόσμο που συναντούσαμε στη διαδρομή, που κορνάριζε από τα αυτοκίνητα, χειροκροτούσε από τα πεζοδρόμια ή τα μπαλκόνια, και φώναζε συγκινημένος μπράβο παιδιά.

Κάποιοι εκπρόσωποι της ..τρίτης ηλικίας ...συμπορευτήκαμε μέχρι το τέλος της παράκαμψης Σελλασίας γιατί δεν βοηθούσε η φυσική μας κατάσταση αλλά και τα ακατάλληλα παπούτσια!!!
Δεν ξέρω ακόμη μέχρι που έφτασαν χτες τη νύχτα, περπατούσαν όμως πολύ γρήγορα.
Φαντάζομαι τώρα θα ξεκουράζονται για να ξαναπάρουν το δρόμο το απόγευμα με τη δροσιά.
Στη διαδρομή θα πλαισιωθούν και από άλλους, στις ενδιάμεσες πόλεις (Τρίπολη, Άργος, Κόρινθο;), και κάποιοι επίσης θα τους περιμένουν πλησιάζοντας την Αθήνα, για συμπαράσταση.
Φυσικά δεν θα αφήσουμε και την πλατεία μας, όπου την Τετάρτη το βράδυ (προβλεπόμενη άφιξή τους στην Αθήνα) θα γίνει παλλακωνική συνέλευση από αντίστοιχες κινήσεις Μολάων, Μονεμβασίας , Γυθείου και Νεάπολης, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, ενώ βέβαια θα έχουμε και γιγαντοοθόνη για να είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους.

Νεώτερα: χτες διανυκτέρευσαν στη Στέρνα όπου τους περίμεναν Αργείοι με κεράσματα και ιατρική κάλυψη.
Προχωράνε με πείσμα και ψυχή!
Εσύ από πού είσαι;
'Εχουμε γνωριστεί;
Αν είσαι εδώ γύρω, έλα αύριο στην κεντρική πλατεία. Ο Καζάκης λέει ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά και το κλίμα της πλατείας είναι πολύ καλό.

Καλή συνέχεια.

Αβα Μπουλούμπαση


ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα