Πόλεμος δηλώσεων για τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (Part 1)…

Ξεκίνησε ένας «πόλεμος» μέσω διαδικτύου, ανταλλαγής θέσεων και απόψεων για το που θα πρέπει να πάει η Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από το www.kozan.gr συγκεντρώσαμε όλες τις απόψεις και σας τις καταθέτουμε με τη σειρά που γράφτηκαν. Πιο νωρίς υπήρξε αίτημα του Διευθυντή του Παραρτήματος της Καστοριάς για την.....
μεταφορά της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην πόλη της Καστοριάς…

PART 1 –
(ΜΕΡΟΣ 1)
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Απόφαση – πρόταση διευρυμένου συμβουλίου σχολής Διοίκησης και οικονομίας:

Στα διευρυμένα συμβούλια της Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στις 19/5/2011, 15/6/2011 και της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 30/05/2011, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση» όπου και τέθηκε επίσημα από τον Διευθυντή του παραρτήματος Καστοριάς το θέμα της μεταφορά της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Καστοριά, η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας αντιπαραβάλλει τα εξής:

1ον) Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) αποτελείται από τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, που σύμφωνα και με τον νόμο 3912/2011 (ΦΕΚ 17/02/2011), έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα, με κάποιες προϋποθέσεις, εγγραφής των αποφοίτων της Σ. Δ. Ο. στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Τα τμήματα του Παραρτήματος Καστοριάς (Διεθνούς Εμπορίου, Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Πληροφορικής & Τεχνολογίας) δεν έχουν συμπεριληφθεί στον παραπάνω νόμο και συνεπώς η ενσωμάτωσή τους στην Σχολή θα διαταράξει τα εν λόγω δικαιώματα, πολύ περισσότερο βέβαια εάν η Σχολή μετονομαστεί.

2ον) Σύμφωνα με το νέο νόμο, που αναμένεται να ψηφιστεί και εφαρμοστεί σύντομα, η εισαγωγή των φοιτητών θα γίνεται σε Σχολές. Ήδη, η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας διαθέτει ομοιογένεια και δυνατότητα άμεσης συγκρότησης σε κατευθύνσεις αλλά και Εκπαιδευτικό Προσωπικό ικανό να καλύψει όλο το εύρος των μαθημάτων τόσο της Σχολής, όσο και των κατευθύνσεων αυτής.

Τα τρία Τμήματα στο παράρτημα της Καστοριάς είναι ανομοιογενή τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική όχι μόνο η ανάπτυξη Σχολής στα πλαίσια του νέου νόμου αλλά και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας, άλλωστε αυτό είναι εμφανές από τα σχετικά προγράμματα σπουδών. Καλείται, λοιπόν, η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας από την Κοζάνη, όπου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, να επιλύσει (;;;) το πρόβλημα της Καστοριάς με τη μεταφορά ολόκληρης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, χωρίς κανένα αντικειμενικό πλεονέκτημα αναβάθμισης του επιπέδου σπουδών.
3ον) Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας συμβάλει στη διεπιστημονικότητα του ιδρύματος στην πόλη της Κοζάνης, έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που είναι πλέον το ζητούμενο, δηλαδή η ύπαρξη κρίσιμης μάζας επιστημόνων από διάφορες ειδι
Keywords
Τυχαία Θέματα