Αυστριακοί αξιωματούχοι της εκκλησίας ζήτησαν από τη δυτική Γερμανία να βοηθήσει τον Άϊχμαν

Αυστριακός εκκλησιαστικός αξιωματούχος και συγκεκριμένα από τον τόπο καταγωγής του Άιχμαν χαρακτήριζε σε επιστολή του τον Άιχμαν «κατά βάση τίμιο άνθρωπο» και «καλόκαρδο».
Έγραφε ακόμη ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήταν ικανός να....
διαπράξει εγκληματικές ενέργειες».

Αυτό αποκαλύτπει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, καθώς επίσης και πως έγινε προσπάθεια να πείσουν τη δυτικογερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει τον αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος μόλις
είχε συλληφθεί και βρισκόταν στο Ισραήλ για να δικαστεί, κατέβαλαν μέλη προτεσταντικής εκκλησίας από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Αυστριακός εκκλησιαστικός αξιωματούχος και συγκεκριμένα από τον τόπο καταγωγής του Άιχμαν χαρακτήριζε σε επιστολή του τον Άιχμαν «κατά βάση τίμιο άνθρωπο» και «καλόκαρδο».

Έγραφε ακόμη ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήταν ικανός να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες».

Παραλήπτης της επιστολής του Βίλχελμ Μένσινγκ-Μπράουν ήταν η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας που με τη σειρά της την μεταβίβασε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Το συνοδευτικό σημείωμα έλεγε ότι η εκτίμηση της προσωπικότητας του Άιχμαν ήταν «τουλάχιστον ενδιαφέρουσα».

Κατά το Spiegel η οικογένεια του ναζιστή αξιωματούχου ζήτησε τη βοήθεια του Μένσινγκ-Μπράουν με την ελπίδα ότι η υπόθεση του Άιχμαν θα εκδικαζόταν σε διεθνές δικαστήριο.

Ο Άντολφ Άιχμαν οργάνωσε την μεταφορά εκατομμυρίων ανθρώπων στα στρατόπεδα εξόντωσης. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν Εβραίων από τη Γερμανία και την κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Άιχμαν κατέφυγε με ψεύτικο όνομα στην Αργεντινή όπου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν Ισραηλινοί πράκτορες το 1960.

Η δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έγινε στην Ιερουσαλήμ και ο Άιχμαν καταδικάστηκε σε θάνατο με απαγχονισμό το 1962.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα