Γερουλάνος: «Η κάθαρση μπορεί να πάρει μήνες»

Ανοικτό άφησε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League. «Είναι σαφής η αλλοίωση των....
προηγούμενων πρωταθλημάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού.

Παράλληλα δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο συμπεριφοράς ομάδων και οπαδών και επισήμανε
ότι θα υπάρξουν αλλαγές και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της έναρξης του πρωταθλήματος είπε: «Εάν πιστεύουμε ότι για κάποιους λόγους πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο θα το εξετάσουμε», ενώ σε ερώτηση για το αν υπήρξαν στο παρελθόν αλλοιωμένα πρωταθλήματα απάντησε: «Βεβαίως, υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Αυτά που έχουμε δει, μέχρι τώρα δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού που θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα».

Ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού σχολίασε και το θέμα των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στήθηκε σε λάθος βάσεις. Και οι σύνδεσμοι αυτοί, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να φτιάξουμε συνδέσμους που αντί για πηγή διαφθοράς θα αποτελέσουν πηγή στήριξης των ομάδων. Οι σύνδεσμοι δεν θα έχουν νομική υπόσταση. Θα έχουν σύνδεση με τις ομάδες, θα λογοδοτούν σε αυτές και την Πολιτεία. Μου κάνει εντύπωση ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με τις Λέσχες, ακόμη και μετά από ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα». Στη συνέχεια για το θέμα των επεισοδίων στα γήπεδα ο κ. Γερουλάνος τόνισε: «Κάποιος που εμπλέκεται συνεχώς σε επεισόδια πρέπει να ξέρει ότι θα πάει φυλακή. Αυτός δεν πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο. Τώρα δεν μπαίνει ποτέ κανένας».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης, είπε ότι η Πολιτεία οφείλει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει. Για τον ΟΠΑΠ είπε ότι έδινε πολλά λεφτά χωρίς να βάζει ρήτρες αν δυσφημούσαν το όνομά του.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε και στην αξιοπιστία της διαιτησίας: «Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα πάρει χρόνο. Θα πάρει χρόνο για να χτιστεί και η αξιοπιστία μεταξύ φιλάθλων και διαιτησίας. Γιατί εάν μέχρι τώρα αμφισβητούσαν τη διαιτησία τώρα έχουν περισσότερα στοιχεία για να το κάνουν. Εδώ λοιπόν ήρθε ο κ. Πλατινί και μας λέει: "Έχουμε τον κύριο Κολίνα ο οποίος έχει εμπειρία και ολόκληρο επιτελείο που δουλεύει πάνω στη διαιτησία και θα βοηθήσει"».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra-Fm 103.3 είπε πως «η εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου θα γίνει σταδιακά και μεθοδικά και γι αυτό θα καθυστερήσει» και συμπλήρωσε: «η UEFA, συνδράμει στην προσπάθεια που κάνουμε» προσθέτοντας στο τέλος: «Θα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί, ΕΠΟ και Πολιτεία. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά».

http://www.theplayer.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα