"Συνταξιοδοτείται" ο Σόρος

Τίτλοι τέλος στην πολυετή καριέρα του «βαρόνου», όπως έχει χαρακτηρισθεί, των Hedge Funds κ. Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επιστρέφει τα χρήματά του στους επενδυτές. Ο κ. Σόρος σύμφωνα με το Bloomberg αποχωρεί από τον....
κλάδο των hedge funds.
Είναι 81 ετών, προσφάτως είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα
και είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και είχε δείξει ενδιαφέρον σε επενδύσεις κυρίως σε κρατικές εταιρίες που αποκρατικοποιούνται. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό οικονομικό πρακτορείο επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του θέματος, ο κ. Σόρος θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, τα οποία δεν ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Έστειλε επιστολή προς τους επενδυτές λέγοντας ότι η εταιρία του θα ασχοληθεί στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αποκλειστικά για τον Σόρος και την οικογένειά του.

Την επιστολή προς τους επενδυτές υπογράφουν οι γιοι του Σόρος Τζόναθαν και Ρόμπερτ και στις δύο αυτές υπογραφές προστίθεται και η υπογραφή του κ.Κιθ Αντερσον, που έως σήμερα ήταν επικεφαλής στον νευραλγικό τομέα των επενδύσεων, ο οποίος και αυτός αποχωρεί από την εταιρία: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους επέλεξαν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στις Soros Fund Management LCC τα τελευταία σχεδόν »,40 χρόνια», σημειώνεται στην επιστολή.

Ο κ. Σόρος ήταν ο πρωταγωνιστής της υποτίμησης της βρετανικής στερλίνας το 1992, η οποία τον έκανε πάμπλουτο και οδήγησε το βρετανικό νόμισμα στην έξοδο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα