Γεν. γραμματείς με «πράσινη κάρτα»

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν στο υπουργείο Παιδείας, όπου δύο «αγαπημένα παιδιά» του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν στις θέσεις των ειδικών γραμματέων Θρησκευμάτων και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Η ηγεσία του υπουργείου έκανε το «δύο στα δύο» διορίζοντας την ίδια μέρα τους αρεστούς, και όχι τους άριστους, επιβεβαιώνοντας ότι το «παιχνίδι» opengov (το
οποίο εμπνεύστηκε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) είναι....
στημένο. Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Καλαντζή και την κυρία Αθηνά Λινού, οι οποίοι έχουν ένα ακόμα κοινό σημείο αναφοράς: την πλούσια δραστηριότητά τους σε θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Μήπως άραγε στα πρόσωπά τους η υπουργός Παιδείας βρήκε τους συνεχιστές στο έργο τής -γνωστής για τις προκλητικά ανθελληνικές της απόψεις- κυρίας Θάλειας Δραγώνα;

Και τα πράγματα, ή -για την ακρίβεια- τα βιογραφικά τους, μιλάνε από μόνα τους. Από τη μία, ο κ. Καλαντζής, επί χρόνια συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, πήρε μεταγραφή στην Ειδική Γραμματεία Θρησκευμάτων, θέση η οποία -σημειωτέον- είναι «ανενεργή» τα τελευταία επτά έτη. Από την άλλη, η κυρία Λινού, υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας με το κυβερνών κόμμα το 2009. Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο ήρθε η ώρα να «βολευτεί» στην Ειδική Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, θέση η οποία είχε μείνει «ορφανή» μετά την παραίτηση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα.

Γ. Καλαντζής

Μια ζωή δίπλα στον Πάγκαλο


Από το 1996, σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο κ. Καλαντζής, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο επάγγελμα, αρχίζει να απολαμβάνει τα οφέλη των «διασυνδέσεών» του με το ΠΑΣΟΚ, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού συμβούλου του τότε υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Στη θέση αυτή παραμένει έως το 1999, ασκώντας παράλληλα τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και έχοντας να λαμβάνει μισθούς από δύο πλευρές. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2009, όταν δηλαδή ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο κ. Καλαντζής «ξανασυναντά» επαγγελματικά τον κ. Πάγκαλο, καθώς αναλαμβάνει χρέη διευθυντή στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Και πάλι ο κ. Καλαντζής δεν εγκαταλείπει την πανεπιστημιακή του θέση. Μόνο που αυτή τη φορά, ίσως λόγο φόρτου εργασίας, δεν πατάει το πόδι του στα αμφιθέατρα και φορτώνει το μάθημα που εκείνος είχε χρεωθεί σε συνάδελφό του.

Από εκεί, και έχοντας πλούσιο βιογραφικό (απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διδακτορικό σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης), στα 40 του χρόνια πλέον, ο κ. Καλαντζής μετακομίζει στο υπουργείο Παιδείας για να αναβαθμιστεί ως ειδικός γραμματέας Θρησκευμάτων. Στο παρελθόν, πάντως, υπήρξε καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πατρών. Πλούσια είναι και η συγγραφική του δραστηριότητα για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, με εξειδίκευση στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αθ. Λινού

Η υποψήφια βουλευτής
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα