«Γαλάζια ομοβροντία» κατά Βενιζέλου

Πυρ ομαδόν εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύουν από την Νέα Δημοκρατία, ξεδιπλώνοντας μια στρατηγική αποδόμησης του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την εκλογή του κ. Βενιζέλου, τα γαλάζια στελέχη κλιμακώνουν
την επίθεση εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον συνεχιστή της κυβέρνησης Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και την έφερε στην κατάσταση που είναι σήμερα και του.....
αποδίδουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην σύνταξη των Μνημονίων και στην λήψη οριζόντιων και άδικων μέτρων.

Μετά τον Εκπρόσωπο του κόμματος Γιάνη Μιχελάκη από το Κιλκίς και τα στελέχη που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στις συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ, όπου μίλησαν με σκληρή γλώσσα για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , σήμερα, την σκυτάλη πήραν πολλοί πρωτοκλασάτοι της ΝΔ και μετά τα πρώτα συγχαρητήρια για την εκλογή του, άρχισαν να του ασκούν δριμύτατη κριτική.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Αν. Υπ. Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι «το γεγονός ότι υπήρξε μόνο ένας υποψήφιος δεν έδωσε τη δυνατότητα να γίνει ένας διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ
Σε σχέση με την συμμετοχή τόνισε ότι «ήταν περισσότερη από αυτή που ανέμεναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάντως ήταν δραματικά μειωμένη», γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλος δείχνει μία μείωση της απήχησης του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη ο Αν. Υπ. Παιδείας σημείωσε πως «ο Βενιζέλος σηματοδοτεί τη συνέχεια και όχι την αλλαγή,» και τον κατηγόρησε ότι «ήταν βασικός συμμέτοχος στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, ήταν βασικός δρών σε αυτές τις αποφάσεις που ελήφθησαν.»

Αντίθετα, ο Άδωνης Γεωργιάδης σήμανε συναγερμό για την συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως τον προβληματίζει ή τόσο μεγάλη συμμετοχή, πως δεν περίμενε να είναι τόσοι πολλοί και πως το ΠΑΣΟΚ είναι σύστημα εξουσίας που δεν πεθαίνει εύκολα.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm , οκ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μία συγκλονιστική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγάλη που πρέπει να μας σοβαρέψει όλους εμάς και να καταλάβουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές. Θα πρέπει εμείς οι νεοδημοκράτες και οι άνθρωποι που δεν θέλουν να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να φύγει ούτε μία ψήφος από τη ΝΔ

Προσπάθεια αναστύλωσης του ΠΑΣΟΚ διέγνωσε και ο Γραμ. Πολ. Σχεδιασμού,Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Βενιζέλου για την κατηγορηματική διάψευση που είχε δώσει τότε ως υπ. Οικονομικών και στην συνέχεια το χαράτσι που επέβαλε μέσω της ΔΕΗ. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε: «Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, είναι ο κύριος «ΝΑΙ» σε όλα. Είναι αυτός που ακολούθησε μια πολιτική ύφεσης. Δεν είναι κάτι καινούργιο ο κ. Βενιζέλος. Έχει έργα και ημέρες ο κ. Βενιζέλος που τον ακολουθούν. Οι πολίτες θα τον κρίνουν.»

Το γεγονός ότι, μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αμφισβητήθηκε η πρώτη εκλογή του Γ. Παπανδρέου από άνω του ενός εκατ. μέλη και φίλους και οι πληροφορίες ότι η εκλογή του 2004 έγινε μόνο από 470.000
Keywords
Τυχαία Θέματα