Πρωτάθλημα αλητείας και βίας....

Ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι η... ΕΛ.ΑΣ. κρυφό καμάρι. Κι όχι μόνο όλες αυτές τις ημέρες δεν έκανε το παραμικρό για να αντιμετωπίσει αυτό που όλοι ήξεραν ότι θα ερχόταν, αντίθετα έριχνε και λάδι στη φωτιά. Από τα ξημερώματα τις Κυριακής είχαμε γράψει στο planet-greece ότι ήταν διάχυτος ο φόβος για επικείμενα επεισόδια πρωτοφανούς βαρβαρότητας (διαβάστε εδώ). Όλοι γνώριζαν. Το ίδιο και η αστυνομία. Γι' αυτό το.....
λόγο είχε αναπτύξει χιλιάδες αστυνομικούς, σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου. Μόνο που φρόντιζε ταυτόχρονα να
ρίχνει και λάδι στη φωτιά....

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή. Άνδρες των ΜΑΤ με αστυνομικούς της Ασφάλειας εισέβαλαν στο "Κάστρο" των οργανωμένων του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν η δεύτερη εισβολή μέσα σε διάστημα ενός μηνός (διαβάστε εδώ).

Παραμονές του ντέρμπι και η ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει βεντέτα με τους οργανωμένους! "Μας έκαναν παράπονα περίοικοι για παράνομες συμπεριφορές και για παρενοχλήσεις πολιτών" ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., πριν λίγη ώρα, μιλώντας στη NOVA. Όμως αυτό που παρέλειψε να πει ο κύριος Θανάσης Κοκκαλάκης είναι ότι η επίσημη αστυνομία απέκρυψε από τους δημοσιογράφους αυτή την έφοδο. ΠΟΤΕ δεν έβγαλαν την παραμικρή ανακοίνωση! Γιατί; Αφού τους είχαν ειδοποιήσει πολίτες! Στο όνομα των πολιτών αυτών δεν έδρασαν; Δεν έπρεπε να βγάλουν μία ανακοίνωση για να ενημερώσουν τους πολίτες αυτούς τι έκαναν; Μήπως η αστυνομία έχει ξεχάσει ότι είναι δημοσιος φορέας και όχι Στρατός; Δημόσιοι λειτουργοί είναι!

Η ανύπαρκτη ομάδα συλλήψεων

Η ΕΛ.ΑΣ., πριν από περίπου 4 χρόνια, είχε ανακοινώσει, μετά τα έκτροπα που ακολούθησαν την δολοφονία Γρηγορόπουλου ότι σε κάθε μεγάλη πορεία - εκδήλωση ή αθλητικό γεγονός, που απειλείται η έννομη τάξη, μαζί με τα ΜΑΤ θα ήταν μία ομάδα, επίσης των ΜΑΤΥΑΤ, όπως είναι η επίσημη ονομασία τους) η οποία ονομάζετο "Ομάδα Συλλήψεων". Ο ρόλος της ομάδας αυτής θα ήταν να συλλαμβάνει τους ταραξίες και θα δρούσε όταν κουκουλοφόροι, χούλιγκαν κι άλλου είδους εξτρεμιστικά στοιχεία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, κρυμμένοι στο πλήθος να δημιουργούν εκτεταμένα επεισόδια.

Ποιος ήταν με απλά λόγια ο σκοπός τους; Να ενεργούν μαζί με τα ΜΑΤ και να προχωρούν σε στοχευμένες συλλήψεις προκειμένου να ΜΗΝ χτυπούν τα ΜΑΤ αδιακρίτως πολίτες.

Η αντίστροφη μέτρηση

Λίγο μετά τις 5.00 κι ενώ το πούλμαν με την αποστολή του Ολυμπιακού έφτανε στο ΟΑΚΑ, άρχισαν τα όργανα. Ομάδα περίπου 1.000ων χούλιγκαν προσπάθησε να μπουκάρει από την πλευρά της Ειρήνης στο ΟΑΚΑ, χωρίς εισιτήριο. Ακολούθησαν σφοδρές μάχες, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη χρήση χημικών.

Έτσι τους έμαθαν.... χημικά, χημικά, χημικά και ψέκασμα.... Στο περιβάλλοντα χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων. Δεν τους απασχολούσε στιγμή εάν εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μικρά παιδιά κοντά, έπρεπε να ρίξουν χημικά. Ο αντίπαλος ήταν οι κάφροι που πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους κι έπρεπε να πνίξουν όλο τον κόσμο στα αέρια. Κανείς δε σκέφτηκε μήπως κατεβάσει τις
Keywords
Τυχαία Θέματα