Γ. Οικονόμου: Πρόσκληση συνεννόησης σε πολιτική πρόσωπα

Ανοικτή πρόσκληση συνεννόησης και συνεργασίας χωρίς όρους και προαπαιτούμενα σε δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και που όπως αναφέρει «υπάρχουν σήμερα στα παλαιά κόμματα», απευθύνει μέσω του briefingnews.gr ο Γιάννης Οικονόμου. Πρόκειται για κίνηση που κάνει για πρώτη φορά ο........
Γραμματέας της Κ.Ε της Δημοκρατικής Συμμαχίας διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στο δημόσιο διάλογο που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις.
Μάλιστα ο κ. Οικονόμου
προβλέπει αναδιάταξη δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Φεβρουάριο.

Παράλληλα τονίζει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκανε στροφή σε καμία από τις θέσεις της σε αντίθεση με άλλες πολιτικές δυνάμεις ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην εθνική γραμμή της χώρας στο Σκοπιανό όπως αυτή εκφράστηκε στο Βουκουρέστι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Επιπλέον χαρακτηρίζει άδικο για τη Ντόρα Μπακογιάννη και την παράταξη το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών το 2009.

Τέλος δεν σχολιάζει τα σενάρια που μιλούν για επάνοδο του Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο εκφράζοντας όμως την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ενεργός στον πολιτικό βίο.

Ερ: Κύριε Οικονόμου έχετε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έχετε διανύσει μακρά πορεία στη Ν.Δ, σήμερα γιατί είστε στη Δημοκρατική Συμμαχία;

Απ: Γιατί μέσα στη Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζονται πιο αυθεντικά οι αξίες, οι αρχές και οι λόγοι για τους οποίους μπήκα στην πολιτική. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης το κόμμα που με μεγάλους βαθμούς ελευθερίας, μπορεί να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, να μην έχει το άγχος της πολυσυλεκτικότητας και του στρογγυλέματος και να εκφράζει αυθεντικά τη γραμμή της κοινής λογικής που νομίζω είναι η απαραίτητη προσέγγιση για να ξανασχεδιάσουμε την Ελλάδα.

Κοινή λογική, αλήθειες , σχέδιο και καθαρές κουβέντες για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Ερ: Γνωρίζετε ότι οι νέοι αντιμετωπίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία με δυσπιστία τους πολιτικούς. Τους θεωρούν διεφθαρμένους και ψεύτες ενώ αντίστοιχες απόψεις εκφράζουν και για τα κόμματα. Πως τους απαντάτε;

Απ: Όχι μόνο με δυσπιστία, αλλά και με θυμό και με απαξίωση. Και να σας πω και κάτι , αν σκεφτεί κανείς μέσα σε ποιο περιβάλλον ζουν οι νέοι άνθρωποι σήμερα, είναι δύσκολο να μην τους δικαιολογήσεις για αυτή τους την αντίληψη.

Ελπίζω αυτός ο θυμός, όχι στην αποχή και τους γενικευμένους αφορισμούς, αλλά στο να αντικαταστήσουν αυτό το πολιτικό σύστημα και κυρίως αυτό το μοντέλο άσκησης πολιτικής με κάτι διαφορετικό.

Και το λέω αυτό γιατί όπως και να έχουν τα πράγματα, ο τόπος αυτός κάπως πρέπει να κυβερνηθεί.

Εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία υποστηρίζουμε ότι είναι η ώρα οι δημιουργικές δυνάμεις αυτ
Keywords
Τυχαία Θέματα