Ευ. Βενιζέλος: Δύσκολο το επόμενο δίμηνο λόγω ύφεσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρονοδιαγράμματος και των στόχων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Η κίνηση αυτή οφείλεται
στην ύφεση, που κινείται σε επίπεδα μεγαλύτερα των εκτιμήσεων και....
πλήττει την οικονομία, κι ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων που της έχουν τεθεί.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που άφησε να διαφανεί, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ιδιαίτερα το επόμενο δίμηνο.

Τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών θα στείλει επιστολές στους ευρωπαίους ομολόγους του, στις οποίες θα ζητά την άμεση επικύρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου από τα εθνικά κοινοβούλια. Η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, προσέθεσε, θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Για τη συμφωνία με τη Φιλανδία

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που συνήψε η κυβέρνηση με τη Φιλανδία, και χαρακτήρισε ως «ανήθικη» τη στάση της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε για τη στάση της χώρας.

Προβληματισμός για τις αποκρατικοποιήσεις

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε προβληματισμό για τις αποκρατικοποιήσεις των εισηγμένων, λόγω των μεγάλων απωλειών που υπέστησαν στο Χρηματιστήριο.

Αντιδράσεις για το ΦΠΑ

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις των βουλευτών, με πρώτη την Βάσω Παπανδρέου, που κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να υποχωρήσει στο ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23% στην εστίαση. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει εκ νέου το ζήτημα, στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Επίσης, η κ. Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό αν θα προχωρήσει η εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε στις 21ης Ιουλίου, επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας ότι δανείζεται με σχεδόν 7% και θα δανείζει την Ελλάδα με 3,5%.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα