Έριδες για τον Καποδίστρια

Χωρίς άγημα οι εκδηλώσεις μνήμης των 180 χρόνων

Χωρίς στρατιωτικό άγημα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 180 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μία κόντρα άνευ προηγουμένου, μεταξύ του δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη. Η επιστολή του δημάρχου -ο οποίος σημειωτέον ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον...
δρόμο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ), χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο το γεγονός.
Η επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα από το γραφείο του δημάρχου, ακολουθεί:
“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός της απόρριψης του αιτήματος μας για την παρουσία στρατιωτικού αγήματος στην διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 180 χρόνια από την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο.
Μπορεί το Ναύπλιο ως ιστορικός τόπος και πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους να μην σας λέει τίποτα! Το όνομα όμως του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του ανθρώπου που έβαλε τις βάσεις για την σύσταση του κράτους μας, θα έπρεπε να σας λέει πολλά!!! Όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στους υφιστάμενους σας στρατιωτικούς, που σίγουρα γνωρίζουν ότι η πρώτη σχολή Ευελπίδων εγκαταστάθηκε και λειτούργησε στο Ναύπλιο από τον μεγάλο αυτό άνδρα, τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ειλικρινά λυπάμαι !!!Λυπάμαι γιατί ισοπεδώνετε ακόμη και τις ιστορικές μνήμες, ακόμη και τις ελάχιστές τιμές που οφείλει αυτό το κράτος σε ανθρώπους που υπηρέτησαν αυτόν τον λαό ανιδιοτελώς, με όραμα και τέλος με τον θάνατο τους!!!”

http://www.moriasnow.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα