Επιστολές Μπαν Γκι-Μουν

ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΟΓΛΟΥ

Με επιστολές έχει απευθυνθεί ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπάν Γκι - Μουν προς τους δύο ηγέτες στην Κύπρο, ενόψει της τριμερούς συνάντησης στο Green Tree της Νέας Υόρκης. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει στις επιστολές του ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις
για το Κυπριακό έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο. Παραθέτει επίσης ένα προς ένα όλα τα.........
στοιχεία που συνθέτουν το τελικό στάδιο των συνομιλιών, περιλαμβανομένης της διεθνούς διάσκεψης.

Θέτει ακόμη ως χρονοδιάγραμμα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, την πρώτη Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τις πληροφορίες ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο επιβεβαίωσε ψες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η επιστολή υπάρχει, δεν την έχουμε όμως παραλάβει ακόμη και έτσι δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το περιεχόμενο, άρα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε».
«Ασφαλώς, μόλις την παραλάβουμε θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλόγως θα απαντήσει στο ΓΓ του ΟΗΕ», πρόσθεσε.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει, ήδη, λάβει την επιστολή, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «υπάρχει μια διαφορά μερικών ωρών και έχει δοθεί εξήγηση από τον ΟΗΕ για αυτό. Το σημαντικό είναι ότι θα την παραλάβουμε σύντομα», κατέληξε.
www.politis-news.com
Keywords
Τυχαία Θέματα