Επιστημονική Φαντασία : Εργαλείο σκέψης ενάντια στην κρίση

Το γράφω με αφορμή μια ημερίδα στα τοπικά ΤΕΙ, με θέμα: "Επιστημονική Φαντασία : Εργαλείο σκέψης ενάντια στην κρίση", την οποία , δυστυχώς, δεν παρακολούθησα, συμμετέχοντας σε μια Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας, που ήταν μουγγή.
Από εκεί δανείστηκα τον τίτλο.

Η "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Παίζουν με την άγνοια του κόσμου. Εκμεταλλεύονται την ισχύ των ΜΜΕ και των....
εταιρειών
δημοσκοπήσεων. Χειροκροτούν τις πλατείες και έχουν πείσει πολύ κόσμο πως μια "έξοδος από το ευρώ" είναι αναγκαία λύση και κοινωνικά ορθή πολιτική.

Όταν χτες, ένας συντηρητικών απόψεων επαγγελματίας μου είπε ότι "η μόνη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή", κάτι με τσίμπησε και είπα να γράψω κι εγώ ένα σενάριο "επιστημονικής" φαντασίας.

Μιλούν και για την οικονομία και το σημερινό αδιέξοδο, ασκώντας Τρομοκρατία. Μη και δεν μας δώσουν την δόση μας. Πρώτα, όμως, μας μαστουρώνουν, με ψέματα και μύθους.

Α, και ο Τσίπρας, από κοντά, μετά τη βαρύγδουπη σύσκεψη των αρχηγών( έφαγαν και σάντουιτς με γαλοπούλα) βρήκε τη λύση: "Να φύγει αυτή η κυβέρνηση"

...και νάρθει μια καλύτερη. O Σαμαράς, ας πούμε. Και , τότε, ΟΛΑ μας τα προβλήματα θα λυθούν. (Γι΄αυτό κ. Τσίπρα, δεν μπορείτε να πάτε στις πλατείες. Είστε παπαγαλάκι του συστήματος).

Ήρθε και ο Καναδός πρωθυπουργός. Όποιος νομίζει, πως ήταν "εθιμοτυπική" επίσκεψη μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων. Και δεν θα είναι ευχάριστες. Θα παρουσιαστούν , όμως, σαν τέτοιες.

Ο Σαμαράς βρήκε τη μαγική φράση, έχει πάρει και "προβάδισμα" στη μέτρηση των σφυγμών της καρδιάς μας και όλα είναι καλά: "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου". Τι θα επαναδιαπραγματευθεί, φυσικά, δε θα μας πει. Πρέπει να κρατήσει κλειστά χαρτιά, είναι κρυφά διαπραγματευτικά ατού, άσοι στο μανίκι κλπ. Σιγά, μη μας πει. Σωστό είναι να μη μαθαίνουμε, αλλά να έχουμε μόνο πίστη. Εμπιστοσύνη στα στιβαρά του χέρια.

"Έξοδος από το ευρώ": Παίζει δυνατά το σενάριο. Κι ας λένε ...άλλα. Και δεν θα το πραγματοποιήσει ο ...Καζάκης. Αυτός λειτουργεί , σαν τον λαγό.(Φίλε Δημήτρη, είσαι εξαιρετικός άνθρωπος και μαχητής).

Γι' αυτό, κι εγώ, όταν άκουσα τον "συντηρητικό" φίλο μου να μου λέει "η μόνη λύση είναι η δραχμή" , κάτι μ' έπιασε. Είδα το "φως το αληθινό".

Κάποιος "πατριώτης" Σαμαράς, κάποιος "πατριώτης" τραπεζίτης, κάποιος "πατριώτης" γενικά, κάτοχος σκληρού νομίσματος στην αλλοδαπή, θα την κάμει την "έξοδο" και θα μας το κάνει.
Και, ύστερα, θα έχεις τον Καζάκη να προσπαθεί να σου αποδείξει πώς και γιατί είναι "επαναστατική" πράξη, "πανάκεια" και "λαϊκή λύση", η φυγή προς τη δραχμή και φυσικά η υποτίμηση της.
Έχετε ακούσει πουθενά στον κόσμο, να κερδίζει τις εκλογές ένα κόμμα, με προεκλογική υπόσχεση την "υποτίμηση του νομίσματος"; Όχι, βέβαια. Ε, αυτό μας λέει ο Καζάκης, το ΚΚΕ και οι λοιποί θιασώτες της "εξόδου" (όχι του Μεσολογγίου)."Έξοδος από το ευρώ" γίνεται για να υπάρχει η δυνατότητα της υποτίμησης του "εθνικού" μας νομίσμα
Keywords
Τυχαία Θέματα