Επίλογος με 300 σφαίρες

Νεκρός από μία σφαίρα στο κεφάλι έπεσε ο Μοχάμεντ Μέραχ, βασικός ύποπτος για 7 δολοφονίες. Υστερα από πολύωρη πολιορκία, χθες το πρωί οι ειδικές δυνάμεις....
εισέβαλαν στο διαμέρισμά του. Ο 23χρονος παραμόνευε στο μπάνιο από το οποίο όρμηξε έξω σε έξαλλη κατάσταση, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και ανοίγοντας πυρ προς πάσα κατεύθυνση

(Ανδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας αποχωρούν από το σημείο της επιχείρησης λίγη ώρα μετά το τέλος της αιματηρής συμπλοκής)
Με τον βασικό ύποπτο νεκρό, πέντε αστυνομικούς τραυματισμένους και πολλά ερωτήματα να παραμένουν ακόμη αναπάντητα έληξε
χθες το μεσημέρι η επιχείρηση για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη συνολικά επτά δολοφονιών στη Νοτιοδυτική Γαλλία.
Η πολιορκία που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν περίπου 300 πάνοπλοι άνδρες της αντιτρομοκρατικής περικύκλωσαν την πενταώροφη πολυκατοικία στην οποία διέμενε ο νεαρός άνδρας στην Τουλούζη, έμελλε να λήξει το μεσημέρι της Πέμπτης εν μέσω βροχής από πυρά.

Ηταν λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί, όταν άνδρες τον ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν (ταυτόχρονα από την πόρτα και τα παράθυρα) στο διαμέρισμα του 23χρονου καταζητούμενου Μοχάμεντ Μέραχ.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Μέραχ ήταν μουσουλμάνος ειδικού τύπου: πότε άφηνε γενειάδα, πότε την ξύριζε, και σύχναζε σε κλαμπ που παίζουν βορειοαφρικανική μουσική ραΐ
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν μετά το πέρας της επιχείρησης ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Φρανσουά Μολίν, ο 23χρονος είχε κρυφτεί και παραμόνευε μέσα στο μπάνιο από το οποίο όρμηξε έξω σε έξαλλη κατάσταση, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και ανοίγοντας πυρ προς πάσα κατεύθυνση.
Η αστυνομία υποστηρίζει πως ο ύποπτος είχε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ, ένα μικρό πολυβόλο ούζι, αρκετά πιστόλια και χειροβομβίδες.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν σκηνές χάους (επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, η εφημερίδα Le Monde υποστηρίζει πως στο σημείο έπεσαν πάνω από 300 πυροβολισμοί, ενώ ο ύποπτος λέγεται πως άνοιξε πυρ τουλάχιστον 30 φορές εναντίον των αστυνομικών με ένα 45άρι πιστόλι Colt).
Τελικώς, ο 23χρονος φέρεται να πήδηξε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου (εξακολουθώντας να πυροβολεί) ενώ οι αρχές τον εντόπισαν να κείτεται νεκρός στο έδαφος. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Μοχάμεντ Μέραχ χτυπημένος σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.
Περίπου μία ώρα αργότερα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απηύθυνε από το Μέγαρο των Ηλυσίων τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό στο πλαίσιο του οποίου χαρακτήρισε «αναγκαία» τη θανάτωση του Μέραχ.
Η προεδρική υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, χαρακτήρισε τον θάνατο του 23χρονου υπόπτου «αναμενόμενο» και τόνισε πως «κανείς δεν πρόκειται να κλάψει γι' αυτόν», ενώ περισσότερο συγκρατημένος, ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ προτίμησε να χαιρετίσει «το θάρρος και την αποφασιστικότητα των δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής» και δεσμεύθηκε πως ο αγών
Keywords
Τυχαία Θέματα