Ενώπιος ενωπίω με τη νορβηγική δικαιοσύνη

Ενώπιος ενωπίω με τη νορβηγική δικαιοσύνη έρχεται σήμερα ο 32χρονος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης της περασμένης Παρασκευής.

Οι εισαγγελικές αρχές στη Νορβηγία ζήτησαν από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την είσοδο για το κοινό και τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου θα καταθέσει σήμερα ο κατηγορούμενος. Ο δικαστής θα λάβει την τελική απόφαση για το αν θα επιτρέψει την παρακολούθηση της ακροαματικής διαδικασίας από τρίτους. Ο κατηγορούμενος Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ έχει δηλώσει μέσω του δικηγόρου του ότι θέλει να εξηγήσει στο δικαστήριο τα....
κίνητρα της πράξης
του. Οι εισαγγελείς αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα ζητήσουν την κράτηση του κατηγορούμενου επί οκτώ εβδομάδες. "Ο εισαγγελέας επίσης θα ζητήσει να διεξαχθεί η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το θέμα θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση μετά την έναρξη της διαδικασίας," αναφέρουν οι εισαγγελείς σε email τους στην αγγλική γλώσσα. "Στη συνέχεια ο δικαστής θα αναγνώσει την απόφασή του στους εκπροσώπους του Τύπου."
Παράλληλα, η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων του δράστη, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ. "Απ΄ό,τι γνωρίζουμε τώρα, φαίνεται ότι θα αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν (στο νησί)," είπε ο επικεφαλής της νορβηγικής αστυνομίας, Ειστεϊν Μέλαντ.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο νορβηγός Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 86 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το Οσλο, και επτά ανθρώπους σε βομβιστική επίθεση με στόχο κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τιμή στα θύματα
Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διέκοψαν σήμερα τη λειτουργία τους για ένα λεπτό σε ολόκληρη τη Νορβηγία στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) στη μνήμη των θυμάτων των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία σιδηροδρομικών συγκοινωνιών NSB.
Παύση ενός λεπτού στη λειτουργία τους τήρησαν την ίδια στιγμή και το Χρηματιστήριο του Όσλο, όπως και τα αεροδρόμια της χώρας, σεβόμενα το επίσημο αίτημα για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των 93 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που είχαν στόχο την έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και τη νεολαία του Εργατικού Κόμματος στο κοντινό νησί Οτόγια.

"Σιγή ενός λεπτού θα τηρηθεί σε όλη τη Νορβηγία το μεσημέρι και σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα τρένα θα σταματήσουν για ένα λεπτό αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της NSB Έρικ Λέντινγκ.
Σε αντίστοιχες ανακοινώσεις προέβησαν και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του Χρηματιστηρίου και των αεροδρομίων της χώρας.
Παράλληλα η αστυνομία απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις που δέχθηκε από κάποιους επιζήσαντες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε στην επίθεση στο Οτόγια.

Η ειδική δύναμη της αστυνομίας Delta ανταποκρίθηκε το ταχύτερο δυνατό και έσπευσε "γρήγορ
Keywords
Τυχαία Θέματα