Ενα εγκληματικό ερωτηματικό. Από τη ψύξη των κιβωτίων με νερό έγινε η έκρηξη στη Κύπρο;

Γράφει ο Αδαμάντινος
Εχω αφήσει αρκετές φορές να υπονοηθεί σε προηγούμενα άρθρα ότι η εκπαίδευση στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχει την ίδια κακή ποιότητα, όπως και εκείνη που προσφέρεται σε όλο τον πληθυσμό μέσα απο τα ΑΕΙ και αυτό είναι αναμενόμενο. Ισως, ένα και μόνο πανεπιστημικό ίδρυμα για τη μόρφωση των στρατιωτικών και των τριών σωμάτων είναι μιά πολύ καλή ιδέα. Θέλει προσοχή όμως γιατί οι καλές ιδέες καίγονται εύκολα στην Ελλάδα, ειδικά όταν πάνε να τις
πραγματοποιήσουν άνθρωποι που μόνο από τούβλα και κουραμπιέδες ξέρουν...

Στην Κύπρο φαίνεται ότι η ανοργανωσιά, η ανευθυνότητα και η ανοησία υπάρχει και.....
εκεί σε όλο της το μεγαλείο. Και αυτό αποδείχτηκε δυστυχώς με θύματα ενώ εμείς έχουμε μόνο κάτι τάνκς με καμμένες κάνες και δύο υποβρύχια - πρός το παρόν - που στραβά ..λαρμενίζουν άμα έχει κύμα!

Οι Κύπροι επί τόσα χρόνια δεν είχαν καταγράψει τι περιείχαν μέσα αυτά τα κιβώτια πού πήγαιναν στη Συρία ή δεν είχαν βρεί ανθρώπους να τους πούν τι έχουν! Ακόμη και σήμερα, μετά την έκρηξη, οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να δούν τι ουσίες υπήρχαν μέσα στα κιβώτια δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Τα παιδία παίζειν...

Η όλη αντιμετώπιση μετά το συμβάν, μου θυμίζει την περίπτωση της ελληνικής αστυνομίας που προσπαθούσε με λάθος επιλογή μετρήσεων στο Δημόκριτο να δεί αν η σφαίρα που χτύπησε το Γρηγορόπουλο είχε εξοστρακιστεί ή όχι. Μου θυμίζει το επιλεγέν σχέδιο του φράχτη στον Εβρο που δεν ήξεραν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πώς να σχεδιάσουν καλύτερα (για το φράχτη θα επανέλθω όταν θα είμαι σίγουρος ότι θα προλάβουν να τον κτίσουν και ότι δεν θα αλλάξει σχέδιο...).

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο φανερή είναι η ασχετοσύνη και το επίπεδο των γνώσεων των σωμάτων ασφαλείας σε Ελλάδα και Κύπρο για κάποιον που ξέρει, όπως εγώ.

Η κακή τοποθέτηση και φύλαξη των κιβωτίων που ήταν στοιβαγμένα σε ένα μόνο σημείο εκτεθειμένο σε δημόσια θέα και στα φυσικά φαινόμενα είναι ένα όνειδος που αντικατοπτρίζει τα προβλήματα σε ανθρώπους και δομές, που υπάρχουν και στη Κύπρο. Η παραίτηση κάποιων κύπριων υπουργών δεν είναι η λύση του προβλήματος, χωρίς να αποκλείω και πάσης φύσης ευθύνες. Υπάρχει προφανές έλειμμα σωατής εκπαίδευσης στα σώματα ασφαλείας πέραν της αυξανόμενης ανοργανωσιάς λόγω των οικονομικών και άλλων προβλημάτων.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα να κατάλάβετε την ασχετοσύνη αυτών στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, στην οποία από τύχη δεν έχει σκάσει κάτι ακόμη. Το διαισθάνομαι...

Τα κιβώτια των πυρομαχικών πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε αν για κάποιο τρόπο υπάρξει έκρηξη, αυτή να μη μεταδοθεί σε μεγάλη έκταση και αυτό ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το λάθος των Κυπριων που – χωρίς υπολογισμό για το αποτέλεσμα μιας έκρηξης – τοποθέτησαν τα κιβώτια τόσο κοντά στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό και μέ τόσο κακή γεωμετρία. Αυτό λέγεται εγκληματική αμέλεια και ασχετοσύνη βαρείας μορφής.

Στη συνέχεια θα σας μιλήσω για
Keywords
Τυχαία Θέματα