Αντίο με δάκρια από Γιάο

18:20 20/7/2011 - Πηγή: 24wro
Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου …
που παραχώρησε την Τετάρτη στην Σανγκάη, ο Γιάο Μινγκ. Ο αθλητής που διέδωσε το μπάσκετ στην πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου, την Κίνα, με δάκρια στα μάτια έβαλε τίτλους… τέλους σε ηλικία μόλις 31 ετών, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών.

«Βάζω επισήμως τέλος στην καριέρα μου. Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για μένα με ιδιαίτερο μήνυμα τόσο για την μπασκετική μου καριέρα όσο και για το μέλλον μου» , είπε ο πρώην –πλέον- σέντερ
των Ρόκετς και συνέχισε:

«Έπρεπε να εγκαταλείψω τα παρκέ καθώς στο τέλος της περασμένης χρονιάς (Δεκέμβριος του 2010) έπαθα για τρίτη φορά κάταγμα στο αριστερό μου πόδι. Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν μία αγωνιώδης αναμονή. Έπρεπε να σκεφτώ (το μέλλον μου) ξανά και ξανά. Σήμερα ανακοινώνω μία προσωπική απόφαση, τερματίζοντας την καριέρα μου. Όμως μία πόρτα κλείνει και μία άλλη ανοίγει».

Ο Μινγκ ανέφερε επίσης ότι θα επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε, τους Σανγκάη Σαρκς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει τζένεραλ μάνατζερ, ενώ ενημέρωσε πως θα συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο με το «Ίδρυμα Γιάο».

Ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο: «Ο Γιάο Μινγκ ήταν ένας παίκτης που μεταμορφώθηκε και που αποτέλεσε απόδειξη της παγκοσμιοποίησης του μπάσκετ. Η κυριαρχία του στα παρκέ, η όλη του συμπεριφορά και το συνεχές ανθρωπιστικό του έργο κέρδισαν την διεθνή συμπάθεια και αποτέλεσαν μπασκετική γέφυρα για τους Αμερικανούς και Κινέζους φιλάθλους».

Η σύζυγος του Γιάο, Γιε Λι, η 14 μηνών κόρη του, Γιάο Κίνλεϊ και οι γονείς του τον συνόδευσαν στην αίθουσα.

Ο πρώην NBAer ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους φίλους του, τους προπονητές του στην Κίνα και το Χιούστον αλλά και μερικούς από τους ανταγωνιστές του ανάμεσα στους οποίους και ο Σακίλ Ο’ Νιλ που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με έκαναν καλύτερο παίκτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα