ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κ. Νικολούδης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα που προέκυψε και επί πενθήμερο μετέτρεψε σε «Πουαρώ» πλήθος πολιτικών, δημοσιογράφων αλλά και απλό κόσμο που έψαχνε να...
βρει τον βουλευτή ή βουλευτίνα που εν μέσω κρίσεως «φυγάδευσε» 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, για να τα περισώσει εν όψει ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας:

«Στην Επιτροπή δεν έκανα
καταγγελία και αυτό φαίνεται και από τις ηθελημένα γενικές διατυπώσεις μου. Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και υπεραμυνόμενος του πολιτικού κόσμου της χώρας, τόνισα ότι "..αυτοί που υπάγονται στην ευρύτερη έννοια του όρου αυτού, δεν είναι η πλέον διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα...
Ανέφερα παραπέρα ότι από τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή και αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα δεν εντοπίσθηκε εγκληματική δραστηριότητα που να εμπίπτει στη σχετική με το "ξέπλυμα χρήματος" νομοθεσία. Στη μοναδική περίπτωση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ένας ή μία είχε μεταφέρει ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, ο έλεγχος δεν έδειξε εγκληματική προέλευση των χρημάτων. Στο ζήτημα αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει το αν η συναλλαγή έγινε τον Μάιο, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.
Δεν ανέφερα καν την λέξη "βουλευτής". Πολύ περισσότερο δεν ανέφερα κανένα όνομα ούτε ενώπιον της Επιτροπής, ούτε αργότερα ποτέ και σε κανέναν. Αυτό το τονίζω κατηγορηματικά. Το αν επελήφθη άλλη αρμόδια Αρχή και έκανε έρευνα στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, αυτό ήταν κάτι που ούτε το αποφάσισα, ούτε να το αποτρέψω μπορούσα, ούτε και με αφορά.
Σημειώνω, τέλος, ότι τα καθήκοντά μου ως Προέδρου της, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, θα συνεχίσω να τα εκτελώ έντιμα, αμερόληπτα και απροκατάληπτα, αδιάφορα με το ποιόν θίγει ή ποιόν ωφελεί η εφαρμογή των νομίμων και άσχετα με το αν κάποιος υβρίζει ή όχι».

Ηχηρότατο χαστούκι λοιπόν εναντίον αυτών που διακινούσαν αυτή τη πληροφορία και η οποία τελικά μετά από πέντε ημέρες αποδείχθηκε εντελώς ανυπόστατη και έσκασε σαν τσιχλόφουσκα.

Ποιος λοιπόν την ξεκίνησε και τι προσδοκούσε να επιτύχει; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το δικό μου; Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης σε όλο της το μεγαλείο. Όσο για ευθιξία και φιλότιμο που χάθηκαν για να το βρουν κάποιοι που κάθονται και σε υψηλά έδρανα, ακατάλληλα για την έδρα τους.

Φάτε τώρα ένα «χαστούκι» με την παραπάνω δήλωση του κ. Νικολούδη και μοιραστείτε το με όσους και όσες μαζί σας λοιδορούσαν τον άγνωστο Χ.

Αλήθεια η διασπορά ψευδών ειδήσεων έπαψε να είναι κολάσιμο αδίκημα και οι εισαγγελείς αυτής της Χώρας τι κάνουν για να τιμωρούνται αξιόποινες πράξεις που τελούνται είτε μέσω τηλεπαραθύρων, είτε από τα έδρανα και στους διαδρόμους της Βουλής;
Keywords
Τυχαία Θέματα