ΕΚΤ: Η πρωτοβουλία της Βιέννης θα μπορούσε να αποβεί προς όφελος της Ελλάδας

Δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) - το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Μανουέλ Γκονζάλες - Παράμο και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας κ. Έβαλντ Νοβότνι - χαρακτήρισαν θετικά ένα πρόγραμμα εθελοντικής επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από τους ιδιώτες κατόχους τους, κατά τα πρότυπα της Πρωτοβουλίας της Βιέννης, η οποία αναπτύχθηκε το 2009 για να βοηθήσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης
να....
αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν πρότεινε την εφαρμογή της ως μία εκ των επιλογών για την αντιμετώπιση και της ελληνικής κρίσης.

«Γενικά, μία Πρωτοβουλία της Βιέννης είναι ενδιαφέρουσα, καθώς είναι εθελοντική και σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό που κάνουν οι ελληνικές αρχές», δήλωσε από τη Βαρκελώνη ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης. «Είναι μία θετική πρωτοβουλία, επειδή υπονοεί το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα, για την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να είναι μόνο μέρος της λύσης», καθώς η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το δάνειο των 110 δις. ευρώ.

Ο κ. Νοβότνι δήλωσε ότι η Πρωτοβουλία της Βιέννης είναι ένα «ενδιαφέρον μοντέλο», αν και δεν μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα για την Ελλάδα.

Ο κ. Γκονζάλες - Παράμο δήλωσε ότι δεν μπορεί να «διανοηθεί» ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τους όρους του προγράμματός της και τόνισε ότι η χώρα έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσκολίες. Οι Έλληνες πρέπει «να σφίξουν τα δόντιά τους» για να οδηγήσουν την οικονομία ξανά στην ανάπτυξη, πρόσθεσε.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα