Σκωτσέζικο ντους από τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και θα λάβει την επόμενη δόση των 3,3 δισ. ευρώ της βοήθειας από το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα, εξέφρασε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Νουτ Βέλινκ.

Ο ολλανδός τραπεζίτης υπενθύμισε, ωστόσο, ότι μόνο αν όντως εκπληρώσει η Αθήνα
τις υποχρεώσεις της θα....
λάβει τη δόση...

«Υπάρχει μια τεράστια πίεση προς την Ελλάδα για να λύσει το πρόβλημα. Είναι δύσκολο, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στο τέλος η Ελλάδα θα πετύχει τις προϋποθέσεις, διότι μόνο έτσι το ΔΝΤ και η Ευρώπη θα πουν "ναι"», είπε χαρακτηριστικά ο Βέλινκ.

Ο τραπεζίτης σημείωσε ότι «οι ελληνικές εξαγωγές αρχίζουν να αυξάνονται» γεγονός στο οποίο, όπως είπε, ο ίδιος βρίσκει μια θετική εξέλιξη.
Τέλος ο Βέλινκ είπε ότι «όσο πιο ισχυρό είναι το οικονομικό κλίμα τόσο ευκολότερο είναι για την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό το πολύ δύσκολο πακέτο».

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε χθες ότι το ΔΝΤ ίσως σταματήσει την εκταμίευση των δόσεων της δανειακής βοήθειας των 110 δισ. ευρώ, στο μέτρο που του αναλογεί, θεωρώντας ότι το ελληνικό χρέος είναι μη εξυπηρετήσιμο και ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την πτώχευση την επόμενη χρονιά.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα