Δυόμισι χρόνια πριν το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην Proton Bank ρωτάγαμε-Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ:ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ,ΜΕΡΝΤΟΧ ή ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ;

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί η είδηση για τη διερεύνηση σκανδάλου υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank.Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με απόφασή της ζητάει να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που.....
έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν ο κύριος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εισέλθει στην τράπεζα Proton Bank μας είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον η δραστηριότητα του νεαρού επιχειρηματία!Ηταν την εποχή που αγόραζε συλλήβδην ΜΜΕ και μάλιστα τα πλέον χρεωμένα.Ετσι γράψαμε το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2009 στις φιλόξενες σελίδες του ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ:ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ,ΜΕΡΝΤΟΧ η ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ;
(Οι πληροφορίες που φέρουν τον φέρελπι νέο δισεκατομμυριούχο ως "μπροστινό" και "πλυντήριο" της "Αγίας" οικογένειας Μητσοτάκη, κρίνονται ως κακόβουλες και δεν ανταποκρίνοντα στην πραγματικότητα)
Tι μαγειρεύουν στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης;

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"zeidoron"Ενας νέος άνθρωπος, ονόματι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, έχει εισβάλει δυναμικά στο χώρο των ΜΜΕ κι αγοράζει ότι μέσο πωλείται και κατά κανόνα είναι υπερχρεωμένο.Ο μόλις 37 χρόνων επιτυχημένος επιχειρηματίας, βρέθηκε το 1990 σε ηλικία 18 χρόνων να διευθύνει την μικρή οικογενειακή επιχείρηση Νεοχημική μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Πολύ γρήγορα, παρ' ότι έπαθε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα,κατόρθωσε και να σπουδάσει και να μεγαλώσει την επιχείρηση κάνοντάς τη κυρίαρχο στον τομέα των απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων. Εξαγοράζει αρκετές επιχειρήσεις όπως η Hoechst και η Henkel και το 2003 μπαίνει η Νεοχημική στο χρηματιστήριο προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών.
Συνεχίζοντας τον επιχειρηματικό καλπασμό ο νεαρός κύριος Λαυρεντιάδης δημιουργεί την εταιρεία Alapis η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων και των κτηνιατρικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία.

Πρόκειται για εταιρείες κολοσσούς με τζίρο δισεκατομμυρίων και χιλιάδες εργαζόμενους.Παράλληλα ο πάμπλουτος πλέον κύριος Λαυρεντιάδης γίνεται χορηγός σε πάρα πολλές εκδηλώσεις της τέχνης και των γραμμάτων,παραμένοντας απλός κι αθόρυβος,χωρίς ιδιαίτερη προβολή.Ο ίδιος έχει πει για τις χορηγίες:«Η φιλοσοφία μου είναι ότι εφόσον παίρνεις πρέπει και να αποδίδεις. Διαφορετικά, αδικείς. Επομένως, σε μία αναπτυσσόμενη χώρα, όπως η Ελλάδα, θεωρώ όχι απλώς χρήσιμες τις χορηγίες οι οποίες στηρίζουν τις τέχνες και τα γράμματα, αλλά απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να υπάρχει δικαιότερη κατανομή του πολιτιστικού υλικού».
Αίφνης το 2008 ο κύριος Λαυρεντιάδης εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ΜΜΕ. Ξεκινάει αγοράζοντας την προβληματική καθημερινή εφημερίδα Espresso και συνεχίζει ακάθεκτος αγοράζοντας το 1
Keywords
Τυχαία Θέματα