Δωράκι από το ΒΗΜΑ στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Γράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση για τις δύο δημοσκοπήσεις της MRB και της Alco που δίνουν καθαρό προβάδισμα και διεύρυνση της διαφοράς για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ,

Αντί “Πατριδογνωσίας” διαβάστε
τώρα για να διασκεδάσετε τα αποτελέσματα της τρίτης δημοσκόπησης της ημέρας. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της......
ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής: το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%. Στα ποιοτικά στοιχεία: Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες (56,2%) επιθυμούν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων (μειοψηφία και σε αυτή τη δημοσκόπηση).

Αποτελεί τουλάχιστον παράδοξο το γεγονός της τόσο μεγάλης απόστασης της διαφοράς της πρόθεσης ψήφου αυτής της δημοσκόπησης στο Βήμα από τις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Αφορά στο ίδιο χρονικό διάστημα και η απόκλιση είναι πολύ μακριά από το στατιστικό σφάλμα.

Μάλλον η νέα διεύθυνση της καλής εφημερίδας αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο ΠΑΣΟΚ για τα γενέθλια του. Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για τη διαφορά που έπρεπε να δοθεί. Είχαν αποφασίσει να είναι κάτω της μονάδας. Αφαίρεσαν από το 9 (Σεπτέμβριος) το 3 (της ημέρας) και έτσι με αυτόν τον φανταστικό αλγόριθμο προέκυψε το 0,6 της διαφοράς.

3 του Σεπτέμβρη να γελάς…

Άλλοι πάλι κόπτονται για «συγκυβέρνηση». Τόσο ωραίες αναμνήσεις έχουν από τις συγκυβερνήσεις του 1989 και 1990; Και βάζουν και τις ερωτήσεις στα γκάλοπ με κουτοπονηριά: “αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία“, τι να κάνουν οι πολιτικοί μας, ρωτά ο τηλεφωνητής. Οπότε ο καλοπροαίρετος πολίτης λέει κι αυτός ας σχηματισθεί μια ρημαδοκυβέρνηση να έχουμε κάποιους να βρίζουμε. Μη γίνουμε και Βέλγιο από την ακυβερνησία.

Εφόσον ετέθη το «κατάλληλο» ερώτημα, από τη δημοσκόπηση της Real προκύπτει να εμφανίζονται να προτιμούν την συγκυβέρνηση το 56,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 56,3% του ΠΑΣΟΚ.

Για να καταλάβετε δε πόσο έχουν πανικοβληθεί από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ απόψε το βράδυ έπαιζαν στο όμορο κανάλι του Alter αυτό το “στοιχείο” της δημοσκόπησης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ότι πρόκειται για απάντηση στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Κρίση και στις τεχνικές χειραγώγησης του εκλογικού σώματος. Όλα είναι τόσο διάφανα πια…

Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα