ΔΗ.ΣΥ: Ρυθμίστε τα δάνεια του κόσμου και όχι των κομμάτων

«Κούρεμα» και στα παντός είδους δάνεια των πολιτών ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη υπενθυμίζοντας ότι ήταν το πρώτο κόμμα που πρότεινε να υπάρξει πρόνοια εκ μέρους της κυβέρνησης για τα δάνεια των ιδιωτών.
Πρόκειται στην ουσία για μία κίνηση που αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε πάρει η ίδια η πρόεδρος της....
Δημοκρατικής Συμμαχίας ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα
να προτείνει την επιδότηση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας προκειμένου να χαμηλώσει το ύψος των δόσεων.

Τώρα η Δημοκρατική Συμμαχία κάνει ένα βήμα παραπέρα και ζητά με νομοθετική ρύθμιση να γίνει αναδιάρθρωση των δανείων των ιδιωτών προς τις τράπεζες αντί των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα δάνεια των κομμάτων που είναι έτοιμη να ψηφίσει η κυβέρνηση και τις οποίες το κόμμα της κας Μπακογιάννη χαρακτηρίζει σκανδαλώδεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που οδηγούνται στην εξαθλίωση λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων είτε γιατί οι συνεχείς μειώσεις των μισθών έχουν πλήξει το εισόδημά τους, είτε γιατί ανήκουν στους περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους που έχουν χάσει της δουλειά τους και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πλέον μηνιαίως ποσά που είχαν συμφωνηθεί με τελείως άλλα δεδομένα.

«Επαναλαμβάνουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας, οι μισθωτοί και οι επιχειρήσεις, κάτω από την πίεση εξυπηρέτησης των ανεξέλεγκτων ελλειμμάτων και του μεγάλους κράτους πνέουν τα λοίσθια. Χρειάζονται πρωτοβουλίες τώρα», δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης.

Εξάλλου η Δημοκρατική Συμμαχία ζήτησε την παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου από τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ καθώς σημειώνει ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα ως Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ να προαναγγέλλει νομοθετικές πρωτοβουλίες για χαριστικές ρυθμίσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά χρέη των κομμάτων και συνάμα να ζητά πληρώσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες τα χρέη τους προς το ΙΚΑ.

Επ’αυτού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για προκλητική ρύθμιση και υπενθύμισε την πρόταση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη για μείωση 50% των κρατικών επιδοτήσεων για τα κόμματα με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης χρηματοδότησης.

«Δεν μπορούν να αποφασίζουν για οριζόντιες μειώσεις μισθών και να μην συμμετέχουν ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για μείωση του χρέους», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

http://www.briefingnews.gr/p
Keywords
Τυχαία Θέματα