Διστακτικοί στο κόψιμο των προνομίων για να μην τους κακοχαρακτηρίσουν!

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η ολομέλεια της Βουλής άνοιξε τις εργασίες της νέας (Γ΄) κοινοβουλευτικής συνόδου, που αρχίζει σήμερα.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς παρόντες στον αγιασμό ήταν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο.....
πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Απουσίαζαν η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., από το κόμμα της οποίας παρευρίσκονταν
πάντως τέσσερις βουλευτές, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με όλη την κοινοβουλευτική του ομάδα, καθώς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός είχε δίπλα του την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ακόμη οι υπουργοί Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Καλή χρονιά, πολλή δύναμη και πλούσια τα έργα σας», ήταν η ευχή του αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου προς τους βουλευτές.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, οι βουλευτές γέμισαν τους διαδρόμους αλλά και το καφενείο της Βουλής, σχηματίζοντας πηγαδάκια.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνομίλησε αρκετή ώρα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έπιασε την κουβέντα με τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρη Κρεμαστινό.

Το πιο ενδιαφέρον «πηγαδάκι» σχηματίστηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, όπου βρέθηκαν ο Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με περίπου 25 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στο επίκεντρο των συζητήσεων, που διήρκησε αρκετή ώρα, πρωταγωνίστησε το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, οι βουλευτές, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Διαμαντίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ηλίας Καρανίκας, Βασιλική Τσόνογλου, Έλενα Παναρίτη, Μαρία Θεοχάρη, Δημήτρης Λιντζέρης και Μιχάλης Τζελέπης.

«Είμαι ανοιχτός στις προτάσεις σας. Συζητήστε το και μεταξύ σας, κάντε προτάσεις και θα τις συζητήσουμε. Ό,τι εσείς αποφασίσετε θα γίνει», ακούστηκε να λέει στους βουλευτές ο κ. Πετσάλνικος.

Η κυρίαρχη πρόταση ήταν περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης από τις συμμετοχές των βουλευτών στις επιτροπές. Πολλοί τάσσονταν υπέρ της πρότασης, αλλά υπήρχαν και αρκετοί άλλοι, που εξέφραζαν αμφιβολίες.

Ωστόσο υπήρχε σε όλους διάχυτος ένας έντονος προβληματισμός, για το αν αυτό το μέτρο θα συμβάλει θετικά καθώς, όπως τονίστηκε από ορισμένους, υπάρχει έντονο αρνητικό κλίμα κατά του πολιτικού συστήματος.

«Αυτή η κίνηση τώρα, αυτόματα οδηγεί και σε μια αυτοενοχοποίηση του πολιτικού συστήματος», επεσήμανε κάποιος βουλευτής, ενώ άλλος τόνισε ότι «θα έπρεπε να είχαμε βγει μπροστά πολύ πριν μας προλάβουν τα γεγονότα, γιατί, έτσι, θα δείχναμε και την ειλικρινή μας διάθεση».

Οποιαδήποτε μείωση των προνομίων των β
Keywords
Τυχαία Θέματα