Διαμαντοπούλου: Κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου να είναι η επόμενη

«Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην ανοικτή δημόσια εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα», στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, με......
προεδρεύοντα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Νίκο Αλιβιζάτο.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ήταν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρης και ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι από τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο.
«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν δώσει δείγματα ευθύνης και ανεξαρτησίας», όπως αναφέρει η Επιτροπή, ο προεδρεύων της οποίας, καθηγητής κ. Αλιβιζάτος, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες από όποιον χώρο και αν προέρχονται «να βάλουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν, να αναδείξουμε κυρίως αυτά που μας ενώνουν και έχει ανάγκη ο τόπος σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο», αφού, όπως τόνισε, «η Ελλάδα κινδυνεύει με μία καταστροφή, χειρότερη από αυτή που συνέβη το 1922 στη Μικρά Ασία», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ώρα για δράση».

«Αυτή την ώρα δεν έχει καμία σημασία κανένα παιχνίδι εξουσίας, ούτε κομματικής ούτε κυβερνητικής», ανέφερε στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας ότι «η ενότητα της χώρας προέχει».

Η ομιλία της κας Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:

«Η χώρα χρειάζεται "Εθνική Ατζέντα 2020", εθνική ατζέντα προτεραιοτήτων που να μπορεί να υποστηριχθεί από ένα ισχυρό και κρίσιμο ρεύμα του ελληνικού λαού. Το κρίσιμο ρεύμα που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση, που υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, που υποστηρίζει αλλαγές και καινοτομίες, αλλαγή της νόρμας που είχαμε μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι αυτή η ατζέντα πρέπει να έχει τρεις μεγάλες ενότητες:

Ασφάλεια και σταθερότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δουλειές, δουλειές, δουλειές και Κοινωνική συνοχή και δίχτυ προστασίας
Το διακύβευμα είναι εύκολα περιγράψιμο, πρέπει να αποφύγουμε την κοινωνική και οικονομική εκτροπή, να διατηρήσουμε σταθερά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς και σε όλη την επικράτεια.

Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο με το χέρι απλωμένο για την 6η δόση, με λάβαρο το δημοψήφισμα και το «Δεν υπογράφω» και τελικά υποχρεωθήκαμε να ομονοήσουμε.

Υποχρεωθήκαμε στη συγκρότηση της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, η διαδικασία δεν μας τιμά. Λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση, διατύπωσα την άποψη ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπε
Keywords
Τυχαία Θέματα