ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚ​Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ 105,8 «ΑΚΡΩΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» (230112)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2012 ....
ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Καλημέρα κύριε Καψή και καλή εβδομάδα.

ΚΑΨΗΣ: Καλημέρα, καλή εβδομάδα.

ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Κύριε Καψή, υπάρχουν τρία – τέσσερα μεγάλα θέματα. Εκ των πραγμάτων, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε, αν και εσείς συμφωνείτε, με το PSI, τις συζητήσεις που
διεξάγονται και το πού έχουμε κολλήσει, αν έχουμε κολλήσει.

ΚΑΨΗΣ: Είναι όντως το πιο σοβαρό ζήτημα αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, οι συζητήσεις που γίνονται είναι και πρέπει να παραμένουν απόρρητες. Είναι πολύ ευαίσθητη η στιγμή. Το μόνο που ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μπορώ να πω, είναι ότι απόψε το βράδυ είναι σημαντική η συνάντηση στο Eurogroup όπου ελπίζουμε να γίνουν σοβαρά βήματα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Παρακολούθησα χθες το βράδυ τον κ. Νταλάρα, ο οποίος με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, είπε ότι η πρόταση της Παρασκευής ήταν η καλύτερη προσφορά των ιδιωτών. Το εξέλαβα ως ένα τελεσίγραφο, μέχρι εδώ παιδιά, μέχρι αυτά που είπαμε την Παρασκευή και δεν πάει παρακάτω. Κυρίως για το επιτόκιο.

ΚΑΨΗΣ: Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις. Εμείς, ως κυβέρνηση, πρέπει να περιμένουμε τις ίδιες τις συζητήσεις. Δεν θα ήθελα να πω κάτι το οποίο θα δυσκόλευε αυτές τις συζητήσεις.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Υπάρχει περίπτωση να ναυαγήσει; Είναι ένα σενάριο και αυτό;

ΚΑΨΗΣ: Όχι. Ασφαλώς όχι.

ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Η συζήτηση, έτσι όπως εξελίσσεται τώρα, σημαίνει ότι ταυτόχρονα διεξάγεται με το νέο μνημόνιο για τη νέα δανειακή σύμβαση. Έτσι δεν είναι κύριε Καψή;

ΚΑΨΗΣ: Ναι, θα είναι στην πραγματικότητα μια συνέχεια της πέμπτης αναθεώρησης του μνημονίου. Μιλάμε για ένα νέο μνημόνιο και ένα τριετές οικονομικό πρόγραμμα.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αυτό το τριετές μνημόνιο πρέπει να υπογραφεί και από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς;

ΚΑΨΗΣ: Πρέπει να ψηφιστεί και από τα τρία κόμματα. Τώρα, το αν θα υπογραφεί ή όχι, είναι – νομίζω – δευτερεύον.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Για κάποια από τα κόμματα, δεν είναι.

ΚΑΨΗΣ: Προφανώς, θα στηριχθεί από τη σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή που στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό είναι το μείζον ζητούμενο. Τώρα, το αν θα υπάρξει υπογραφή ή όχι, δεν το ξέρω και δεν είναι το μείζον αυτή τη στιγμή.

ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Δεν έχει ζητηθεί πάντως από την τρόικα.

ΚΑΨΗΣ: Απ` όσο ξέρω, όχι. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Δε νομίζω.

ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Η τρόικα βρίσκεται εδώ από την περασμένη Πέμπτη. Έχει κάνει αρκετές συζητήσεις με υπουργούς, έχει κάνει συζήτηση και με τον Πρωθυπουργό. Αυτό που φτάνει σε μας, είναι ότι θα έρθουν νέα μέτρα, θα έρθουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Το βάζει ως προαπαιτούμενο. Είναι όντως έτσι;

ΚΑΨΗΣ: Αυτή τη στιγμή η συζήτηση αφορά το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Εκείνο το οποίο β
Keywords
Τυχαία Θέματα