Διακρίνεται πυρηνικός πόλεμος στον ορίζοντα;


Θα μπορούσε να θεωρηθεί οκνηρός o τρόπος, το να καθόμαστε και να αποδεχόμαστε την απόλυτη παραπληροφόρηση και τα ψέματα που προέρχονται από την επικρατούσα τάση στα μέσα ενημέρωσης, όταν αναφέρονται στα γεγονότα στη Συρία και το Ιράν. Αλλά αξίζει τον κόπο; Εκείνοι που δέχονται αυτά τα ψέματα, θα εξακολουθούσαν να πιστεύουν το ίδιο, εάν συνειδητοποιούσαν ότι βαδίζουμε κατ 'ευθείαν για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο; Δεν θα αναζητούσαν την αλήθεια;

Υπάρχει ένα σημείο, ένα.........
κρίσιμο σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποιος πρόκειται να προχωρήσει και να κάνει το επόμενο
βήμα, να προκαλέσει δηλαδή ανάφλεξη του σπινθήρα, που θα οδηγήσει στην αρχή ενός παγκοσμίου πολέμου.Αυτός ο κόσμος είναι τόσο κοντά σε έναν παγκόσμιο πόλεμο , όπως ήταν κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Κούβα .
Για δεκατρείς ημέρες τον Οκτώβριο του 1962, ο κόσμος ήταν επικεντρωμένος στους Nikita Khrushchev και τον John Kennedy, όπου ευτυχώς, προσπάθησαν να αποφύγουν μια πορεία σύγκρουσης, που θα ήταν η αρχή για έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Από την διεξαγωγή κατασκοπευτικής αποστολής στο νησί της Κούβας, από αεροσκάφος U2, προέκυψε ότι είχαν εγκατασταθεί πύραυλοι στο νησί για να αποτραπεί η απειλή της οποιασδήποτε μελλοντικής εισβολής.

Ο Κέννεντυ αποφάσισε να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό γύρω από την Κούβα. Ο στόχος αυτής της «απομόνωσης», όπως την αποκαλούσε, ήταν να αποτρέψει τη Σοβιετική Ένωση να αποστείλει περισσότερες στρατιωτικές προμήθειες στο νησί. Απαίτησε την απομάκρυνση των πυραύλων που είχαν εγκατασταθεί ήδη εκεί και την καταστροφή των πυραυλικών εγκαταστάσεων.

Στις 22 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Κένεντι μίλησε στους συμπατριώτες του για την κρίση σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Κατόπιν έντονων διαβουλεύσεων τύπου "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", τελικά συνάφθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών .
Για να απεγκατασταθούν οι πύραυλοι στην Κούβα, όπως και εκείνοι στην Τουρκία, ο Khrushchev απαίτησε από τον Kennedy, να υποσχεθεί ότι θα αφήσει την Κούβα ..."στην ησυχία της". Αργότερα, μια ακόμη κίνηση προς την διατήρηση της ειρήνης και της συνεργασίας, περιελάμβανε τη δημιουργία ενός τηλέτυπου τύπου «κόκκινη γραμμή», μεταξύ του Κρεμλίνου και του Λευκού Οίκου και την υπογραφή της Συνθήκης Περιορισμού των Πυρηνικών Δοκιμών στις 25 Ιουλίου του 1963.
Μια Ιρανική στρατιωτική πηγή, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, ότι ο Ιρανικός στρατός είχε καταρρίψει ένα αμερικανικό αναγνωριστικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στο ανατολικό Ιράν. Τι ακριβώς έκανε αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το ιρανικό έδαφος;

Μια σύρραξη μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων μπορεί να φθάσει σε τρομακτικά επίπεδα, αφού σχεδόν καθημερινά στη Μεσόγειο σκάφη τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας, πραγματοποιούν ελιγμούς με αντιπαράθεση θέσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, έχουν επανειλημμένως καταπατήσει το διεθνές δίκαιο, το οποίο καθιστούν άκυρο. Η αιματηρή επίθεση και η γενοκτονική εκστρατεία κ
Keywords
Τυχαία Θέματα