Δείτε την τελετή οσιοποίησης του Πάπα Ιωάννη - video

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες έχουν φτάσει στην πόλη.
Οι προσκυνητές παρακολουθούν την τελετή οσιοποίησης του πολωνικής καταγωγής Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', έξι χρόνια μετά τον θάνατό του.

Το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθει ολονύχτια προσευχή στο αρχαίο Ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσσιμο, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 150.000 πιστών, παρά τον....
βροχερό καιρό που επικρατούσε στην Αιώνια Πόλη.

Ο Πάπας Βενέδικτος, ανακήρυξει μακάριο τον άμεσο προκάτοχό του, πάπα Ιωάννη Παύλο
τον Β'.

Οι επίσημες προετοιμασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ανοίχτηκε ο τύμβος του Ιωάννη Παύλου για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέρετρο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τέθηκε σε προσκύνημα από σήμερα.



Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου παρευρίσκονται μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών. Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία για να τοποθετηθεί σε εκκλησία που θα αφιερωθεί στον -Πολωνό- όσιο.

Η θρησκευτική τελετή ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, στις 10:00 ώρα Ιταλίας, ενώ από το Σάββατο απαγορεύεται η πρόσβαση στα αυτοκίνητα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό.

Παράλληλα, κινήθηκε και η αγορά των σουβενίρ «μαϊμού»: Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις πέντε εκατομμυρίων αναμνηστικών αντικειμένων, συνολικής αξίας 15 εκατ. ευρώ.

http://evia-logos.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα