ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΥΟ....ΧΟΝΤΡΟΥΣ !!!

Ο ένας λέγεται Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ο άλλος Ευάγγελος Βενιζέλος. Και οι δύο είναι υπουργοί Οικονομικών. Μόνο που ο ένας έχει λεφτά και ο άλλος δεν έχει μία.
Ο Ολλανδός χοντρός μας το είπε ανοικτά: Χρεοκοπήσατε, δεν έχετε να πληρώσετε και δεν θα σας πληρώνουμε συνεχώς για να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας.
Ο Έλληνας χοντρός το είπε ως συνταγματολόγος: Πρόκειται για.....
«επιλεκτική χρεοκοπία», selective default, η οποία δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός. Είναι στην πραγματικότητα μία αξιολόγηση.
Ο ένας χοντρός είναι και χοντροκομένος, ο άλλος (ο δικός μας) μας το λέει ευγενικά: Βαπτίζει το κόκαλο μπριζόλα πιστεύοντας ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.
Μετά από ένα χρόνο Μνημόνιο, πτωχεύουμε (επιλεκτικά όμως) γιατί κανείς πλέον από τους πλούσιους ευρωπαίους δεν θέλει να πληρώσει την λυπητερή. Η ώρα της κρίσης έφτασε πραγματικά, διότι μπήκαν στην κρίση τα μεγαθήρια όπως η Ιταλία. Έτσι τώρα η ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία (όλες μαζί το 6% του ευρωπαϊκού χρέους), Ισπανία(8,5% του ευρωπαϊκού χρέους), Ιταλία (25% του ευρωπαϊκού χρέους) αλλα και Βέλγιο και Γαλλία 9% σε λίγο). Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η αυτοκρατορία (ΗΠΑ) έχει επίσης προβλήματα και παίζει με όρους και αξιολογήσεις και
Ήρθε η ώρα που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα που έφτιαξε φούσκες και μας οδήγησε στην κρίση, έφτασε στα δικά του αδιέξοδα.
Είχαν αποφασίσει να πληρώσουν την λυπητερή οι λαοί. Εύκολο και διαχρονικό συμπέρασμα. Μόνο που ο λογαριασμός δεν βγαίνει, διαπιστώνουν ότι πάμε όλοι μαζί στον πάτο γι αυτό και τσακώνονται ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα.
Ο Ολλανδός Χοντρός, πιο κυνικός, λέει τώρα: Εγκαταλείψτε την Ελλάδα, τώρα βουλιάζουν τα υπερωκεάνια.
Ο Θεός (του Μάαστριχτ) ας μας λυπηθεί.

http://patrinaki.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα