ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ (CHEMTRAILS) -Αλήθειες και γεγονότα που δεν σου λέει κανείς..

Νίκος Κατσαρός
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Φωτομηχανική(Geoengineering) είναι ο τομέας της μηχανικής που εξετάζει την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου με τεχνικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας.

Η Γεωμηχανική παρεμβαίνει συνολικά στον....
πλανήτη χωρίς να είναι γνωστές οι συνέπειες στο περιβάλλον, περιορίζοντας τις επιπτώσεις χωρίς όμως και να θεραπεύει την αιτία.

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες:

αυτές που επιχειρούν να ελέγξουν την θερμοκρασία
της γης μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία και
αυτές που επιχειρούν να μειώσουν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.


Τον Νοέμβριο του 2006, η NASA σε συνεργασία με το Carnegie Institute του Πανεπιστημίου Stanford (California), πραγματοποίησαν συνέδριο ειδικών εμπειρογνωμόνων με σκοπό να εξετάσουν τις προτάσεις της Γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Οι προτάσεις της Γεωμηχανικής είναι:

Κάτοπτρα για το ηλιακό φως.
Η ιδέα του ελέγχου της θερμοκρασίας της Γης από την ηλιακή ακτινοβολία προτάθηκε για πρώτη φορά από τον καθηγητή Edward Teller (πατέρα της υδρογονο- βόμβας). O Teller πρότεινε τον διασκορπισμό στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικών θραυσμάτων από μέταλλο που θα αντανακλούσαν ηλιακό φώς. Αργότερα επανήλθε μαζί με τον καθ. Lowell Wood (Lawrence Livermore Laboratories, California), όπου πρότειναν ότι η σκίαση του πλανήτη θα μπορούσε να επιτευχθεί με την βοήθεια ενός εκατομμυρίου σφαιριδίων από αλουμίνιο, γεμισμένων με υδρογόνο, που θα σταλούν στην στρατόσφαιρα.
Κόστος 1.000.000.000 δολάρια.

Ο Καθηγητής Roger Angel (University of Arizona) πρότεινε τον διασκορπισμό τρισεκατομμυρίων διαφανών μικροσκοπικών δίσκων στο σημείο Lagrance ανάμεσα στη Γη και τον Ηλιο σε απόσταση 1,5 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη διάθλαση και όχι στην ανάκλαση. Το κόστος παραπάνω από αστρονομικό: μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 25 χρόνια. Η έκθεση Stern εκτιμά το κόστος από την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 5,5 τρισ. ευρώ.

Θείο στην στρατόσφαιρα
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, ένα εκατομμύριο τόνοι θείου μπορούν να σταλούν στην στρατόσφαιρα με μετεωρολογικά αερόστατα και να απελευθερωθούν εκεί, ώστε ν’ αντιδράσουν με το οξυγόνο και στη συνέχεια με το νερό δημιουργώντας θειούχα σταγονίδια τα οποία θα ανακλούν ή θα διαθλούν το ηλιακό φώς μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία που εισέρχεται στη Γή. Το κόστος του εγχειρήματος αυτού ανέρχεται σε 25.000.000.000 δολάρια και οι τεχνικές δυσκολίες είναι αντιμετωπίσιμες. Οι εκρήξεις των ηφαιστείων El Tsitsum (1982) και του Pinatubo (1991) είχαν επηρεάσει την θερμοκρασία της γής εξαιτίας της εκβολής θείου στην ατμόσφαιρα. Ο καθ. Paul Krutzen (βραβείο Nobel 1986) πρότεινε την τεχνητή δημιουργία του φαινομένου αυτού.

Τεχνητοί πάγοι για να σωθεί το ρε
Keywords
Τυχαία Θέματα